Irrawaddy-delfiini löydettiin kuolleena Songkhlassa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kriittisesti uhanalainen Irrawaddy-delfiini on löydetty kuolleena Thaimaan Songkhla-järvestä, mikä pahentaa jatkuvaa taistelua tämän haavoittuvan lajin suojelemiseksi.

Thai Whales -ryhmän mukaan paikallinen asukas löysi delfiinin ja hälytti meri- ja rannikkoresurssiosastolle, joka suorittaa parhaillaan ruumiinavausta kuolinsyyn selvittämiseksi.

Irrawaddy-delfiinit erottuvat pyöristetyistä kasvoistaan ​​ja nokan puuttumisesta. He painavat jopa 159 kiloa, ja niitä uhkaa elinympäristön häviäminen, kalastusvälineisiin sotkeutuminen ja laiton metsästys, mikä lisää heidän uhanalaisuuttaan. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto on luokitellut ne uhanalaisiksi ja korostaa tarvetta kiireellisiin toimiin niiden hupenevan määrän suojelemiseksi.

Vuonna 2022 meribiologi tohtori Thamrongnawasawat kiinnitti huomion Irrawaddy-delfiinipopulaation vaaralliseen tilaan Songkhla-järvellä, jossa vain 14 yksilön ilmoitettiin olevan jäljellä. Hän mainitsi laajan kalastustoiminnan merkittävänä uhkana heidän selviytymiselle.

Vastauksena hänen kannanottoonsa kansallinen merikomitea julisti Irrawaddy-delfiinit suojelluksi lajiksi Thaimaassa toukokuussa 2022, mikä aloitti hallituksen tukemat suojelu- ja populaatioseurantatoimet Songkhla-järvellä ja muilla alueilla, kuten Khanom Bay Surat Thanissa ja Andamaanilla. Meri Trangissa ja Krabissa.

Näistä suojelutoimista huolimatta Irrawaddy-delfiinien kanta Songkhla-järvellä on laskenut jyrkästi vuoden 27 2015:stä noin 14:ään vuoteen 2022 mennessä, mikä osoittaa kriittisen tarpeen jatkaa ja tehostaa suojatoimenpiteitä tämän ainutlaatuisen lajin lisähäviöiden estämiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.