Thaimaan hallituksen paneeli hylkäsi jälleen tarjouksen laillisen alkoholin myyntiajan pidentämisestä

Erilaisia ​​alkoholijuomia pulloissa STOP-merkillä harmaalla pohjalla

Kansallinen -

Thaimaan hallituksen komitea on hylännyt toisen kerran ehdotuksen iltapäivän alkoholin myyntiajan pidentämisestä vastauksena aktivistien pyyntöihin. Terveysministeri ei kuitenkaan ole täysin hylännyt mahdollista myyntiaikojen muutosta tulevaisuudessa.

19. helmikuuta 2024 eri alkoholin vastaisten ryhmien edustajat kokoontuivat kansanterveysministeriöön protestoimaan Thaimaan alkoholijuomapoliittisen komitean käsiteltävänä olevaa ehdotettua myynnin laajennusta vastaan.

Erityisesti, ehdotus on poistaa iltapäivän alkoholin myyntikielto 2-5, kuten täällä keskusteltiin.

Komiteaa johtaa varapääministeri Somsak Thepsuthin. Herra Somsak saapui ministeriöön vastaanottamaan mielenosoittajien kirjeen ja vakuutti heille, että komitea ei pidentäisi alkoholin myyntiaikoja, vedoten lisäanalyysin ja harkinnan tarpeeseen.

Somsak ilmaisi myös tukensa erityisen rahaston perustamiselle, jonka nimi on "Alkoholijuomista kärsineiden kuntoutus- ja hoitorahasto", auttamaan henkilöitä, joihin alkoholinkulutus vaikuttaa negatiivisesti.

Sillä välin pitkäaikaisen kiellon kumoamisen kannattajat, mukaan lukien matkailu- ja ravintola-ala, ovat edelleen vaatineet ainakin oikeudenkäyntiä tietyillä alueilla, jotka on lähes varmasti tarkoitettu matkailun hotspotiksi, kuten Pattaya ja Phuket.

Vastauksena tähän, kansanterveysministeri on sanonut, että ehdotus ei ole kokonaan ikkunan ulkopuolella, vaan se tarvitsee enemmän aikaa tutkiakseen kiellon poistamisen mahdollisia seurauksia, mikä voi kestää noin kolme kuukautta, mutta olisi paljon sen kumoamistavoitteen jälkeen. Songkran, jonka matkailuteollisuus tavoittelee.

Matkailuteollisuus haluaa poistaa kiellon, jotta turistit yrittävät ostaa alkoholia myymälöistä, ravintoloista ja hotelleista myyntiaikoina. Suuret ketjut ja suuret kaupat noudattavat lakia melko tiukasti, mutta pienemmät tapahtumapaikat, kuten äiti ja popit ja pienet baarit, jättävät sen usein huomiotta, etenkin matkailualueilla.

Kiellon poistamisen vastustajat väittävät, että se aiheuttaa enemmän auto-onnettomuuksia ja kuolemia iltapäivisin ensisijaisena syynä vastustaa kiellon poistamista, vaikka kannattajat väittävät, että kolmen tunnin kiellolla ei oikeastaan ​​ole mitään merkitystä ja joku voi yksinkertaisesti ostaa koko pullo viinaa klo 1 ja olla yhtä humalassa kuin ostaessasi kolmen tunnin ikkunan aikana.

Keskustelemme näkemyksestämme arkaaisesta laista täällä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [sähköposti suojattu]

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.