LEHDISTÖTIEDOTE:
Päivitettyään maailman parhaiden pannukakkujen listaa helmikuussa 2024 Tasteatlas-sivusto havaitsi, että Thaimaan khanom khrok on sijoittunut niiden joukossa neljänneksi. Kolme parasta ovat (1) kreppejä Bretagnen Ranskasta, (2) kaiserschmarrn Itävallasta ja (3) jianbing Tianjinista Kiinasta.
Sivustolla kerrotaan khanom khrokista näin: ”Tämä pienikokoinen thaimaalainen jälkiruoka, jota usein kutsutaan pannukakuksi, vanukkaaksi tai kakuksi, on tehty taikinasta, jossa yhdistyvät riisijauho ja kookosmaito.
Jälkiruoka paistetaan suurissa rautapannuissa, joissa on pieniä, pyöreitä syvennyksiä, ja se valmistetaan tyypillisesti kahdessa vaiheessa – rapeana pohjakerroksena käytettävä taikina ja kermainen, kevyesti makeutettu kookosmaitotäyte. Tyypillisiä lisäyksiä vaniljakastikemaiseen täytteeseen ovat viipaloidut kampasipulit, taro, maissi tai kurpitsa.
Khanom khrok on Thaimaan peruskaturuokaa, jota nautitaan tyypillisesti nopeana ja täyttävänä välipalana, joka tasapainottaa makeita ja suolaisia makuja erittäin hyvin.
Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.