Thaimaa lähestyy avioliittolakia

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thailand Pride -komitea ja LGBTQ+ -verkosto ovat lähettäneet kirjeen tasa-arvoisen avioliiton käsittelyä käsittelevälle komitealle ilmaistakseen kiitollisuutensa ja rohkaisunsa lakiehdotuksen kiireellisestä käsittelystä ystävänpäivän kunniaksi.

Hallitus on ilmoittanut, että avioliiton tasa-arvolain muutosprosessi on jo saatu 70-prosenttisesti päätökseen, ja tavoitteena on palauttaa oikeudet jokaiselle Thaimaan kansalaiselle ja palauttaa oikeudet, jotka on viety LGBTQ-yhteisöltä.

Avioliittotasa-arvolakivaliokunta sanoi, että se etenee huolellisesti ja odottaa saavansa käsittelyn päätökseen komiteavaiheessa toisessa kuukaudessa.

Lakiesityksen odotetaan valmistuvan senaatin esityslistalle ajoissa. Valiokunta tunnusti tasa-arvoisen avioliiton oikeuden, joka on riistetty LGBTQ+ -yhteisön jäseniltä, ​​ja huomautti, että vaikka kumppanit ovat asuneet yhdessä monta vuotta, heillä ei ole oikeutta rekisteröidä avioliittoaan. Siksi tasa-arvoista avioliittoa on pidettävä kiireellisenä asiana.

Thailand Pride ilmaisi toiveensa, että hallitus nopeuttaisi tasa-arvoisen avioliiton harkitsemista varmistaakseen sen täytäntöönpanon tämän vuoden loppuun mennessä.

Tasa-arvoavioliittolakiehdotuksen neljän luonnoksen odotetaan tuovan merkittävää edistystä Thaimaan avioliitto- ja perhelainsäädäntöön edistäen suurempaa sukupuolten tasa-arvoa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.