Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat menneeltä viikolta: kiinalaisen uudenvuoden juhlat ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 5. helmikuuta sunnuntaihin 11. helmikuuta 2024.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!

  1. Bangkokin Chinatownissa on tällä hetkellä vilkasta kiinalaisen uudenvuoden 2024 suuret juhlat, jotka ovat Thaimaan ja Kiinan diplomaattisuhteiden 49. vuosipäivä.

Lohikäärmeen vuoden kuun mukainen uusi vuosi alkaa tänään (10. helmikuuta), ja sillä on syvällinen merkitys thaimaalaisille kiinalaisen perinnön kanssa.

Thaimaassa saapuvien varausten kokonaismatkakulut kasvavat 44.3 prosenttia, kun verrataan tämän vuoden kiinalaisen uudenvuoden (CNY) juhlakautta vuoden 2023 CNY-kauteen, ja menot lähtevät matkailijoille lisääntyvät 70.8 prosenttia.

Hyvää kiinalaista uutta vuotta, lohikäärmeen vuotta, kaikille!

2. Thaimaan hallituksen tiedottaja Chai Watcharong paljasti julkisesti Thaimaan kulttuuriministeriön ilmoituksen World Songkran -festivaaleista 76 maakunnassa Thaimaassa 1. huhtikuuta - 21. päivänä 2024.

Merkitse kalenteriisi ja valmistaudu häikäisemään! Erittäin odotettu Siam Songkran Music Festival 2024 räjähtää näyttämölle, ja se järjestetään 12.-15. huhtikuuta RCA CENTRAL PARKissa, Bangkokissa, Thaimaassa.

Thapanee Kiatphaibool, Thaimaan matkailuviranomaisen (TAT) kuvernööri, antoi lausunnon World Songkran Festivalia valmistelevasta kokouksesta yhteistyössä kulttuuriministeriön, sisäministeriön, yksityisen sektorin ja asiaankuuluvien virastojen kanssa. Kokous on tarkoitus pitää ensi viikolla.

Sosiaalisessa mediassa reaktiot pidempään Songkraniin olivat ristiriitaisia: festivaaleille saapuneet turistit olivat yleensä positiivisia, mutta monet ulkomaalaiset negatiiviset.

3. Valtakunnansyyttäjänviraston tiedottaja Prayut Phetkhun paljasti julkisesti yksityiskohtia Thaksin Shinawatraa koskevasta oikeusjutusta, joka koskee rikoslain pykälää 112, joka koskee väitettyjä monarkiaa vastaan ​​tehtyjä rikoksia, 21. Soulissa, Etelä-Koreassa.

Thaksin voidaan vapauttaa ehdonalaiseen jo helmikuun 18. päivänä, mutta tämä voisi teoriassa johtaa siihen, että hänet pidätetään välittömästi uudelleen.

4. Phumtham Wechayachai, varapääministeri ja kauppaministeri, antoi Thaimaan henkisen omaisuuden ministeriölle (DIP) määräyksen tutkia tapausta, jossa thaimaalaisia ​​norsuhousuja tuotiin laittomasti Kiinasta ja sen naapurimaista ja myytiin suositussa turistikaupassa. nähtävyyksiä halvemmalla.

Elefanttihousujen aiheuttama hälinä oli viime viikolla kaikkialla sosiaalisessa mediassa, ja monet lukijat eivät yksinkertaisesti ymmärtäneet, mikä heidän kanssaan oli.

Siinä kaikki tälle viikolle, ole turvassa!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.