Thaimaan hallitus lykkää ehdotettua kannabiksen viihdekäyttöä koskevaa kieltoa hakeakseen lisää palautetta

KUVA: MGRONLINE

Kansallinen -

Hallitus on lykännyt ehdotettua lainsäädäntöä, joka kieltäisi kannabiksen viihdekäytön Thaimaassa saadakseen lisää julkista palautetta kansanterveysministeri Cholnan Srikaewin mukaan.

Tiistain hallituksen kokouksen jälkeen ministeri Cholnan ilmoitti, että kansanterveysministeriö tarvitsee enemmän aikaa kerätäkseen näkökulmia ehdotettuun lakiin. Tämä viive estää sen välittömän toimittamisen hallitukseen harkittavaksi.

Terveysministerin kerrotaan kiirehtineen laskua yrittää saada se ohi sen jälkeen, kun verkossa valitettiin tupakoinnista Coldplay-konsertissa viime viikolla.

Ehdotettu kielto heijastaa pääministeri Srettha Thavisinin toukokuussa 2023 antamaa kampanjalupausta rajoittaa kannabiksen käyttö lääketieteellisiin ja terveyteen liittyviin tarkoituksiin. Tämä asenne syntyi väitetyistä huolista virkistyskäyttöön liittyvistä mahdollisista riippuvuusriskeistä.

Viivästyksestä huolimatta ministeri Cholnan väitti aiemmin, että tarkistetussa kannabiksen ja hampun valvontalakiehdotuksessa asetetaan lääkinnällinen hoito etusijalle kasvien ainoana laillisena käyttötarkoituksena ja kielletään selkeästi kaikenlainen virkistyskäyttö.

Viivästys mahdollistaisi todennäköisesti enemmän palautetta kannabista kannattavilta ryhmiltä ja ratkaisisi huolenaiheita joistakin laskun osista, kuten ehdotetusta 60,000 XNUMX bahtin sakosta kannabiksen viihdekäytöstä kiinni jäämisestä tai kuinka tarkalleen kannabiksen viihdekäytön kielto yksityisyyden suojassa. kotiin pakotettaisiin oikeudenmukaisesti.

On epäselvää, milloin lakiesitys etenee jälleen, toteaa TPN media. Vaikka Thaimaan hallitus hyväksyisikin lain, sen pitäisi sitten mennä parlamentin läpi ja saada enemmistön tuki hyväksyäkseen lain. Tätä ei voida taata, koska Bhumjaithai-puolue ja Move Forward -puolue ovat molemmat ilmaisseet merkittävän huolensa osista laskusta.

Lasku siitä on keskusteltu vastakkaisten ryhmien välillä kuukausia, kuten täällä kerroimme, ja monet ovat huolissaan siitä, kuinka se pannaan täytäntöön ja mitä se merkitsisi Thaimaan tuhansille hoitolaitoksille ja kannabisliikkeille. Tunteet ovat olleet korkealla sekä laillista kannabiksen kannattajien että vastustajien välillä ja jatkuvat todennäköisesti, kunnes eri ryhmittymät löytävät yhteisen sävelen ja tekevät kompromissin.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2024!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.