Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra on virallisesti armahtanut Thaimaan oikeusministeriksi

Kansallinen-

13. helmikuuta 2024 Pol. Eversti Thawee Sodsong, Thaimaan oikeusministeri, vahvisti Thaimaan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran virallisen armahduksen Thaimaan korjausosaston lain ja määräysten mukaisesti.

Armahduslautakunta hyväksyi armahdukseen oikeutettujen henkilöiden luettelon rangaistuslaitoksen pääjohtajan ehdotuksen mukaisesti. Tämä päätös tehtiin, koska Thaksin täytti kriteerit olla vakavasti sairas, vammainen tai yli 70-vuotias, oikeusministeri totesi.

Listassa oli oikeusministerin mukaan yhteensä 945 henkilöä, joista valiokunta hyväksyi 930 nimeä.

Thaimaan oikeusministeri huomautti, että tämä prosessi oli rutiini ja armahdussäännökset ovat olleet käynnissä vuodesta 2003, ja tällä hetkellä yhteensä 2,240 XNUMX henkilöä on armahdettu. Ministerin mukaan Thaksinin suhteen ei ollut erityisiä näkökohtia, eikä häntä kohdeltu millään suosiolla eikä hänelle annettu poikkeuksia.

Thaimaan hallituksen tänään (13. helmikuuta) pidetyn hallituksen kokouksen jälkeen Srettha Thavisin käsitteli huolta mahdollisesta armahduksen vastustuksesta. Srettha korosti Thaksinin merkittävää panosta kansakunnalle hänen toimikautensa aikana Thaimaan pääministerinä ja korosti, että hänen paluunsa siviiliasemaan merkitsi sulkeutumista aiemmille kiistoille.

Vastauksena kyselyihin, jotka koskivat Thaksinin tarkkaa vapauttamispäivää, Srettha ilmoitti, että hän ei saanut tarkkoja tietoja ja prosessi noudattaisi Royal Ardonin, Corrections Departmentin määrittelemiä oikeudellisia menettelyjä.

Mitä tulee tulevaan vuoropuheluun Thaksinin kanssa neuvonantajana, Srettha ilmaisi avoimuuden vuoropuheluun ihmisten kanssa poliittisesta kannasta riippumatta, jotka ovat vaikuttaneet kansakunnan hyvinvointiin.

Srettha korosti monipuolisen hallinnon asiantuntemuksen hyödyntämisen tärkeyttä maan hyödyksi.

Lue aiheeseen liittyvät artikkelit Thaimaan entisestä pääministeristä Thaksin Shinawatrasta:

Thaimaan oikeusviranomaiset puhuvat Thaksin Shinawatran lääketieteellisestä hoidosta ja mahdollisesta ehdonalaisesta vapauttamisesta: Kriteerien täyttäminen, mutta lisäprosessit ovat arvioitavana

Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra joutuu oikeussyytteisiin väitetyistä monarkiaa vastaan ​​tehdyistä rikoksista

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.