Albino Omura-valas havaittiin jälleen Phang Ngassa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Harvinainen albiino Omura-valas, joka havaittiin alun perin Phuketin korallisaarella tammikuun 1. päivänä, on havaittu jälleen Andamaanienmerellä lähellä Phang Ngan maakuntaa. Äskettäinen havainto oli lähellä Richelieu Rockia, tunnettua sukelluspaikkaa 45 kilometrin päässä mantereesta.

Huolimatta meri- ja rannikkoresurssiosaston sekä kansallispuistojen, villieläinten ja kasvien suojelun yrityksistä löytää valas sen ensimmäisen ilmestymisen jälkeen, se pysyi vaikeasti havaittavissa, kunnes se äskettäin uudelleen löydettiin. Kasetsartin yliopiston luennoitsija ja merenkulkualan asiantuntija Assoc Prof Dr. Thon Thamrongnawasawat on pitänyt havaintoa "ihmeenä", mikä on käynnistänyt laajan Thaimaan vesitutkimuksen.

Vaikka useita tavallisia Omura-valaita on löydetty, tämän tietyn albiinovalaan ilmestyminen uudelleen noin 250 kilometriä alkuperäisestä sijainnistaan ​​viittaa siihen, että se on sama yksilö, koska albinismi on harvinaista näiden valaiden keskuudessa.

Sen havainnot sekä kansainvälisenä uudenvuodenpäivänä että kiinalaisena uudenvuoden aikana on kiehtonut monia, mukaan lukien tohtori Thon, joka toivoo tämän auttavan ymmärtämään Omura-valaiden elinympäristöä ja laatimaan suojelustrategioita.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.