Thaimaa juhlii 21 päivää Songkranin huhtikuussa? Todella?

Muutaman viime päivän aikana on julkaistu ilmoituksia, jotka näyttävät saaneen aikaan silkkaa kauhua joissakin thaimaalaisissa ulkomailla, ja Thaimaan hallitus sanoi, että tämän vuoden Songkran on kaikkien aikojen suurin.

Tämä ilmoitus, joita käsittelimme täällä, liittyy siihen, että UNESCO tunnustaa tapahtuman virallisesti kulttuurin maailmanperintökohteeksi ja Thaimaa toivoen houkuttelevansa tapahtumaa edelleen turistien pariin maailmanlaajuisesti.

Erityisesti väite, että tapahtumaa juhlittaisiin 1.–21. huhtikuuta eri puolilla Thaimaata, aiheutti paljon paniikkia ja paljon hämmennystä. Tämä johtui enimmäkseen siitä, että monet pelkäsivät tämän tarkoittavan 21 päivää veden heittämistä.

Niille, jotka eivät ole tuttuja, Songkran on thaimaalainen uusivuosi, joka tunnetaan myös vesifestivaalina, ja Thaimaan suurin loma. Se on tunnettu monista erilaisista kulttuuri- ja uskonnollisista aktiviteeteista ja tarjoaa thaimaalaisille vuoden pisimmän lomaloman. Monille thaimaalaisille, erityisesti Bangkokissa työskenteleville, tämä on se aika vuodesta, jolloin he palaavat kotiin tapaamaan perheitään kotiprovinsseissaan.

Tietenkin se tunnetaan myös, varsinkin turistialueilla, luonnonvaraisista vesitaisteluista, konserteista ja juhlista… vaikka Thaimaan viranomaiset vähättelevät tätä osaa. Enimmäkseen joka tapauksessa.

Covid-19-pandemian aikana festivaali peruttiin kokonaan vuonna 2020 ja vuosina 2021 ja 2022 vesileikki ja heitto kiellettiin ja vain uskonnolliset toiminnot sallittiin, mikä oli joidenkin lukijoiden iloksi, jotka inhoavat suuresti tätä festivaalin osaa (vaikka se on suosittu monien turistien, erityisesti sosiaalisen median vaikuttajien ja nuorten turistien keskuudessa).

Viime vuonna vesinäytelmä kuitenkin palasi ja tulee olemaan osa tämän vuoden festivaalejakin, Thaimaahan sitä jopa periaatteessa avoimesti mainostaa tietäen, että se houkuttelee paljon turisteja. Ollakseni rehellinen, niille, jotka asuvat ja työskentelevät kokopäiväisesti, varsinkin Pattayalla, jossa vesileikki kestää usein noin viikon, se voi olla vaikea ajanjakso.

Muutama kuukausi sitten merkittäviä thaimaalaisia ​​virkamiehiä sanoi, että festivaali kestäisi koko huhtikuun, mutta jälleen kerran kritiikkiä ja paniikkia seurasi, jos tämä tarkoitti kuukauden veden heittämistä.

Pohjimmiltaan Songkranin 21 päivää ei ole mitään uutta. Eri puolilla Thaimaata on juhlittu festivaaleja eri päivinä eri syistä vuosikymmenien ajan. Esimerkiksi Pattayan suuri päivä on 19. huhtikuuta, osittain kotimaan matkailun edistämiseksi virallisten kansallispäivien jälkeen.

Viralliset kansallispäivät ovat muuten 13. huhtikuuta 15. päivään ja yleiset vapaapäivät 16. päivään. Pattaya, kuten tavallista, kestää todennäköisesti 12. päivä noin 19. päivään.

Mitä tulee 21 päivään, ajatusprosessi tämän takana EI OLE 21 päivää veden heittämistä. Sen sijaan on parasta ajatella sitä kuin joulua, jossa koristelua, musiikkia, kulttuuriesityksiä jne. tapahtuu koko kuukauden ajan. Songkranin idea on samanlainen Thaimaassa ehdotetut tapahtumat 1.–21. huhtikuuta, melkein kaikki ne keskittyivät uskonnollisiin, kulttuurisiin ja perinteisiin näkökohtiin.

Kyllä, vesileikkiä tulee edelleen, mutta Thaimaan viranomaisten mukaan se rajoittuu virallisiin päiviin eikä koko kolmen viikon jaksoon.

Joten toistaiseksi lukijat voivat olla rauhassa, että tämä ei tarkoita 21 päivää veden heittämistä Thaimaan halki. Siitä huolimatta monet vakituiset lukijamme ja ulkomaalaiset aikovat todennäköisesti joko jäädä sisätiloihin tai jopa lähteä Thaimaasta festivaalin aikana, samalla kun saapuu joukko turisteja, niin kotimaisia ​​kuin ulkomaisiakin.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.