Thaimaan kansanterveysministeri julkisti uuden kannabis- ja hamppulain, joka asettaa lääkinnällisen käytön etusijalle virkistyshuolien käsittelyssä

Kansallinen-

Tohtori Cholnan Srikaew, Thaimaan kansanterveysministeri, ilmoitti 6. helmikuuta 2024 julkisesti, että uusi kannabis- ja hamppulaki on valmis esitettäväksi ensi viikon Thaimaan hallituksen kokouksessa.

Uudesta kannabis- ja hamppulakista keskusteltiin aiemmin aktivistien keskuudessa sisällöstä, joka kaipasi selvyyttä Thaimaan hallitukselta.

Tohtori Cholnan paljasti julkisesti uuden lain sisällön ja sanoi, että sitä muutettiin nykyisen hallituksen parlamentille antaman poliittisen julkilausuman päätavoitteen mukaisesti, sallien vain marihuanan käytön lääketieteellisiin ja terveydellisiin tarkoituksiin.

Sisältö paljasti, että jos marihuanaa käytettiin muilla asiaan liittymättömillä tavoilla, kuten virkistys- ja viihdetarkoituksiin, sitä pidettiin väärinkäytönä ja se voisi johtaa laillisiin rangaistuksiin ja sakkoihin, tohtori Cholnan huomautti. Yksi virkistyskäytöstä ehdotettu sakko on 60,000 XNUMX bahtia, toteaa TPN Media.

Mitä tulee määritelmään siitä, mitä lainvalvontaviranomaiset ja virkamiehet pitäisivät virkistyskäyttönä, tohtori Cholnan sanoi, että jos ihmiset käyttävät marihuanaa "hauskanpitoon ja nautintoon", sitä pidettäisiin virkistyksenä.

Samaan aikaan kannabiskaupat, jotka mainostavat marihuanan käyttöä, eivät ole laittomia, kunhan ne toimivat hallituksen luvalla käyttää sitä vain lääketieteellisiin ja terveydellisiin tarkoituksiin. Sana "terveydelle" oli kuitenkin hyvin epämääräinen, ja päivittäistavarakaupoissa myytävien kannabista sisältävien juomien olisi todistettava, käytettiinkö niitä terveydellisistä syistä vai ei, tohtori Cholnan sanoi.

Tohtori Cholnan mainitsi myös tapauksen viimeisimmässä Coldplay-konsertissa Rajamangala Stadiumilla, Bangkokissa, jossa kerrottiin monien vierailijoiden käyttäneen marihuanaa. Marihuanan käyttö oli monimutkainen asia, jonka suojelemiseen kansanterveysministeriö keskittyi voimakkaasti kaikki ihmiset, Cholnan sanoi.

Nykyiset lait eivät kuitenkaan sanoneet, että marihuanan käyttö virkistystarkoituksiin olisi laitonta, vain tupakointi yleisillä alueilla voitiin katsoa samalla tavalla kuin tällä hetkellä, joten Coldplayn tapaukseen ei voitu asettaa oikeudellisia syytteitä, totesi tohtori Cholnan.

TPN media huomauttaa, että vaikka hallitus hyväksyisi lakiehdotuksen, sen on käytävä läpi useita eduskunnan keskusteluja ennen kuin siitä tulee laki.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.