Paljon melua Elephant Pantsista Thaimaassa

Useiden viime päivien aikana useat thaimaalaiset poliitikot ja hallituksen virkamiehet ovat nousseet otsikoihin ainakin thai-kielisissä uutisissa, johdonmukaisilla päivityksillä siitä, mitä he kutsuvat kiireelliseksi ongelmaksi - Elefanttihousut.

Heidän huolensa ovat koskeneet erityisesti elefanttihousujen laitonta tuontia Kiinasta ja sitä, kuinka Thaimaan viranomaiset kokevat hintojen alittavan thaimaalaisten norsuhousujen hinnat.

Thaimaa pitää elefanttihousuja, joita yleensä nähdään turisteilla ja erityisesti reppumatkailijoilla, maan "pehmeänä voimana" ja muotisymbolina. No, ainakin jotkut Thaimaan virkamiehet pitävät, kaikki eivät pidä norsuhousuista tai usko niiden olevan erityisen muodikkaita Thaimaan Soft Power Fashion -komitean viimeaikaisten ristiriitaisten ja vahvistamattomien raporttien mukaan.

Jotkut nettimiehet ovatkin kiistelleet, voidaanko norsuhousuja edes pitää todellisena pehmeänä voimana.

Siitä huolimatta, rehellisyyden nimissä, housut ovat erityisen suosittuja aasialaisten matkailijoiden keskuudessa ja myynti on ollut vilkasta monien thaimaalaisten myyjien mukaan. Kuitenkin kasvava huoli huonolaatuisista ei-thaimaalaisista tuotteista, jotka tulvii markkinoille ovat saaneet Thaimaan hallituksen ryhtymään toimiin.

Muiden toimenpiteiden ohella lainvalvontaviranomaisten odotetaan osallistuvan kaikkialla Thaimaassa varmistaakseen, että kaupoissa myytävät norsuhousut ovat Made in Thailand.

Reaktio kaikkeen laittomasti tuotuihin norsuhousuihin liittyvään hälinään on ollut vaihtelevaa ja jopa koomista viime päivien aikana. Jotkut ovat sanoneet, että se on suuri ongelma, joka maksaa monille köyhille thaimaalaisille rahaa, ja toisten mielestä se näyttää olevan myrsky teekupin tilanne.

Mitä mieltä sinä olet? Käytätkö elefanttihousuja? Ovatko ne mielestäsi muodikkaita? Kerro meille osoitteessa [sähköposti suojattu].

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.