Viisi Bryden valasta havaittiin lähellä saarta Surat Thanissa

Surat Thani -

Viisi Bryden valasta havaittiin lähellä saarta Mu Ko Ang Thongin meren kansallispuistossa.

Mu Ko Angthongin kansallispuiston viranomaiset kertoivat The Phuket Expressille, että maanantaina (5th) Kiertueveneen miehistö ja matkustajat havaitsivat viisi Bryden valasta Tai Plao Islandin ja Wow Islandin (Kite Island) välillä. Valaat ruokkivat pieniä kalaparvia.

Aiemmin Bryden valaat saapuivat kansallispuiston alueelle perinteisesti joka vuosi tammikuusta maaliskuuhun. Meren ekologinen järjestelmä on kuitenkin elpynyt merkittävästi Covid-19:n jälkeen. Vuodesta 2021 lähtien niitä on tulossa enemmän kansallispuiston alueelle. Kolme vuotta sitten puistovirkailijat löysivät niitä neljä, kaksi vuotta sitten kuusi ja viime vuonna neljä.

Bryde's Whale on harvinainen tai lähes sukupuuttoon kuollut vesinisäkäs. Bryde's Whale on listattu suojelluksi eläimeksi Thaimaassa. Bryde's Whale -valaan esiintyminen nähdään myös indikaattorina runsaista meren luonnonvaroista.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.