Denguekuume iski Thaimaan maakuntiin yli 8,000 XNUMX tapauksella

LEHDISTÖTIEDOTE:

Denguekuume on kärjistynyt merkittäväksi huolenaiheeksi Thaimaassa, ja tautien valvontaministeriö (DDC) raportoi tammikuussa yli 8,000 13 tartunnasta ja XNUMX kuolemantapauksesta.

DDC:n pääjohtaja Thongchai Keeratihuttayakorn korosti tapausten jyrkkää 91.25 prosentin kasvua verrattuna edellisen vuoden tammikuuhun, jossa sairastuneita oli 4,286 8,197 henkilöä, ja tähän mennessä jopa XNUMX XNUMX ihmistä on saanut taudin.

Denguekuume, Aedes-hyttysten levittämä virusinfektio, on yleistä trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Oireita ovat korkea kuume, voimakkaat päänsäryt, lihas- ja nivelkivut, pahoinvointi, oksentelu, ihottuma ja rauhasten turvotus. Tauti on suurempi riski 14–XNUMX-vuotiaille lapsille, ja suurin osa tapauksista on raportoitu Thaimaan etelä- ja keskiosissa.

Tänä vuonna kirjatut kuolemantapaukset kattavat 11 maakuntaa, joista vanhin uhri on 65-vuotias. Leviämisen estämiseksi Thongchai neuvoi, että denguekuumepotilaita hoitavat sairaalat tarjoavat hyttysten vastaisia ​​voiteita tai suihkeita ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä.

DDC:n pääjohtaja korosti, että välitön lääkärinhoito on välttämätöntä kaikille kuumetta kokeville, erityisesti niille, jotka ovat lähellä diagnosoituja potilaita, jotta voidaan lieventää leviämistä ja suojella kansanterveyttä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.