Voisiko Thaimaa todella ottaa Schengen-tyylisen viisumin käyttöön osissa Kaakkois-Aasiaa?

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin on viime päivinä tehnyt selväksi, että hän aikoo toteuttaa uraauurtavan Schengen-tyylisen viisumin (mutta joitain suuria eroja, lue eteenpäin) Thaimaahan ja osiin Kaakkois-Aasiaan.

Käsittelimme alkuperäistä ilmoitusta jonka voit lukea täältä aiemmasta artikkelistamme, jos et ole perehtynyt ehdotukseen ja aiheeseen, ennen kuin jatkamme ajatuksemme kanssa.

Tämä ehdotus on myös monella tapaa sisarehdotus Thaimaan matkailuviranomaisen suunnitelmalle laajentaa 90 päivän turistiviisumia vain Venäjältä moniin muihin maihin, kuten Iso-Britannia ja Yhdysvallat, kuten keskustelimme tässä artikkelissa.

Se on myös osa pääministeri Sretthan ja melko uuden hallituksen yleistä strategiaa tehdä matkailulle asiat mahdollisimman helpoksi ja poistaa kaikki mahdolliset matkailun esteet, kuten ehdotus. päästä vihdoin eroon epäsuositusta alkoholin myyntikiellosta iltapäivällä Thaimaassa, kuten täällä keskustelimme.

Thaimaa solmi hiljattain sopimuksen Kiinan kanssa vastavuoroisen viisumivapaan maahantulon mahdollistamiseksi, toivoen vähentävänsä esteitä kiinalaisten saapumiselle Thaimaahan.

Ajatus Schengen-tyyppisestä viisumista ei ole uusi, ja siitä on keskusteltu aiemmin, mutta on selvää, että tällaisen ehdotuksen eteenpäin viemiselle on voitettava monia mahdollisia esteitä. Srettha on kuitenkin osoittanut halukkuutta tehdä niin. Hän keskusteli äskettäin Laosin viranomaisten kanssa tästä aiheesta ja tällä viikolla vierailevan Kambodžan johtajan kanssa Srettha totesi tiedotusvälineille, että yhteinen viisumiohjelma olisi ilmansaasteiden ohella keskeinen keskustelunaihe.

Ehdotus, ja haluamme tehdä selväksi, että se on vain ehdotus, ei takuu tai mikään kiveen hakattu, Thaimaan vierailijat saisivat myös vierailla Kambodžassa, Myanmarissa, Laosissa, Vietnamissa ja Malesiassa yhdellä viisumilla ja yhdellä leimalla. Toisin kuin Schengen, turisti joutuisi ensin kulkemaan Thaimaan läpi eräänlaisena HUBina, eikä hän voisi saada samaa yhteistä viisumia saapuessaan ensin johonkin muuhun maahan. Tämä antaisi myös leijonanosan Thaimaan työstä vierailijoiden turvatarkastukseen, mutta samalla vältettäisiin siltä, ​​että ihmiset valitsevat kevyimmät maahantulorajoitukset ja vierailevat sitten muissa, mikä on yleinen ennakkokysymys Schengen-viisumin kanssa.

Alustavat keskustelut ovat kuulemma olleet myönteisiä, mutta työtä on paljon tehtävänä ja huolenaiheita (erityisesti mahdollisesti Myanmarissa, jonka juntan johtamaa hallitusta useimmat muut hallitukset eivät tunnusta virallisesti ja joka on pääosin mukana sisällissodassa usealla rintamalla.)

TPN Median lukijoiden palaute sosiaalisen median kanavissamme oli lähes kaikkialla myönteinen, vaikka jotkut herättivätkin huolen siitä, että viisumi saattaa maksaa rahaa ja estää vapaan pääsyn Thaimaahan. Tämä on tietysti vain spekulaatiota.

Voisiko Thaimaa todella tehdä tämän ja ottaa käyttöön tämäntyyppisen viisumin? Kyllä, ja Sretha, jolla on tausta liike-elämästä eikä politiikasta, tekee siitä prioriteetin. Mutta tapahtuuko se? Ne jää nähtäväksi, mutta jatkamme tämän jännittävän tarinan käsittelemistä täällä TPN-mediassa. Kerro meille mielipiteesi lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen [sähköposti suojattu].

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.