Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat viime viikolta: ehdotus 90 päivän viisumivapaaksi oleskeluksi useille maille ja muille

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 29. tammikuuta sunnuntaihin 4. helmikuuta 2024.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!

  1. 14-vuotias oppilas on julistettu kuolleeksi, kun toinen opiskelija puukotti häntä lukiossa Suan Luangissa koulun aamukokouksen jälkeen.Khlong Tanin poliisi paljasti tulokset julkisesti kuulusteltuaan 14-vuotiasta opiskelijaa, joka puukotti toisen oppilaan kuoliaaksi koulussa osoitteessa Phatthanakan 26, Suan Luang, Bangkok.

    Varawut Silpa-archa, sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeri (SDHS), keskusteli julkisesti suuresta tapauksesta, jossa 14-vuotias opiskelija puukotti luokkatoverinsa kuoliaaksi Suan Luangissa, Bangkokissa.

    2. Sveitsiläinen mies tunnustaa vaimonsa tappamisen, mutta väitteet olivat vahingossa; Poliisi tutki salaperäistä katoamista Nakhon Ratchasimassa.

Poliisin mukaan Rolandin väitettiin riidelleen Orathain kanssa ennen tämän katoamista.

3. Thaimaan perustuslakituomioistuin on päättänyt, että Move Forward -puolueen (MFP) ehdotukset ja pyrkimykset muuttaa lese-majeste-lakia ovat perustuslain vastaisia ​​ja yritys kaataa maan perustuslaillinen monarkiajärjestelmä.

MFP kiisti jälleen, että he aikoivat kaataa perustuslaillisen monarkian tai kumota Lese Majesten lain ja painotti, että he halusivat vain muuttaa lakia.

4. Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet kertoivat, että Thaimaan matkailuviranomainen (TAT) pyysi Thaimaan hallitusta pidentämään pitkän matkan matkailijoiden, myös Yhdysvalloista ja Euroopasta tulevien turistien viisumivapaan oleskelun kestoa 90 päivään kaukoliikenteen kansallisten tulojen lisäämiseksi. 40 prosenttiin vuonna 2024.

Näitä toimenpiteitä olivat TM6-lomakkeiden keskeyttäminen Thaimaan ja Malesian rajanylityspaikoilla, 30 päivän viisumivapaa oleskelu kazakstanilaisille matkailijoille ja 90 päivän viisumivapaan oleskelun jatkaminen venäläisille.

5. Ainakin kolme ihmistä on julistettu kuolleeksi tapahtumapaikalla, ja ainakin 22 ihmistä on loukkaantunut bussin pudotessa kanavaan Bang Borin alueella.

Samut Prakanin paikallinen media kertoi äskettäisestä onnettomuudesta, jossa yli 20 matkustajaa kuljettanut yritysbussi menetti hallinnan ja syöksyi kanavaan 200-vuotiaalla Rattanakosin Roadilla, Bang Bossa, Samut Prakanissa.

Siinä kaikki tälle viikolle, ole turvassa!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.