Thaimaan pääministeri keskustelee rajamaiden viisumeista tavoitteenaan tehdä Thaimaasta alueelliseksi matkailukeskukseksi

Kansallinen-

3. helmikuuta 2024 Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin paljasti julkisesti käytyään keskustelua matkailu- ja urheiluministeri Sudawan Wangsuphakijkosolin kanssa CLMV-viisumeista (Kambodža, Laos, Myanmar ja Vietnam) liittyvästä keskustelusta. sekä Malesia, jonka tavoitteena on saada Thaimaasta merkittäväksi matkailukeskukseksi.

Laosin PDR:n kanssa pidetyn ministerikokouksen jälkeen Sudawan paljasti julkisesti, että keskusteluja käydään alueellisesta matkailuyhteistyöstä, erityisesti CLMV:n ja Malesian kanssa. Neuvotteluja ei vielä saatu päätökseen, sillä alueellinen yhteistyö vaati molemminpuolista sopimusta ja yhtäläisiä etuja, Sudawan totesi.

Sudawan huomautti, että CLMV plus Malesian viisumit pyrkivät vapauttamaan viisumeista Kambodzan, Laosin, Myanmarin, Vietnamin ja Malesian kautta matkustettaessa.

Kambodžan pääministerin kenraali Hun Manetin on kuitenkin tarkoitus vierailla virallisesti Thaimaassa 7. helmikuuta keskustellakseen ehdotettuun CLMV-viisumiin liittyvistä asioista.

Srettha korosti osallistuvien maiden molemminpuolista hyötyä korostaen Vietnamin, Malesian ja Thaimaan vahvaa lentoteollisuutta, sillä Thaimaa on lentoasema, joka jakaa saapuvia turisteja koko alueelle.

Lisäksi Thaimaan pk-yritysten liiton puheenjohtaja Saengchai Teerakulwanich esitti kysymyksiä viisumivapausaloitteiden pitkän aikavälin vaikutuksista Thaimaan matkailuun.

Hän korosti, että tarvitaan kattava analyysi, jotta voidaan arvioida mahdollisia viisumimaksujen menetyksiä suhteessa lisääntyneisiin turistimenoihin.

Thaimaan matkailun ylläpitämiseksi liitto ehdotti avainalueita Thaimaan hallituksen valmiudelle, mukaan lukien turvallisuusvarmistus, yleismaailmallisten standardien ylläpitäminen palveluissa ja tuotteissa, matkailun teknologian tehostaminen, luottojen saannin nopeuttaminen, työvoiman osaamisen kehittäminen matkailussa ja markkinoinnin tukeminen. strategioita kansainvälisten matkailijoiden houkuttelemiseksi.

Lisäksi rouva La-iad Bungsrithong, Northern Thai Hotels Associationin neuvonantaja, keskusteli mahdollisista eduista viimeaikainen viisumivapaus Thaimaan ja Kiinan välillämukaan lukien yhteistyö CLMV-maiden ja Malesian kanssa. Hän korosti tarvetta jakaa vastuuta valtion virastojen kesken, mikä ennakoi molemminpuolista matkailuhyötyä.

Vaikka alan kilpailuluonne, erityisesti Thaimaan edullisessa asemassa, tunnustettiin, jäi epävarmuutta muiden maiden aidosta tuesta. Haasteista huolimatta La-iad pysyi optimistisena ja odotti tehokkaita toimintaprosesseja esteiden voittamiseksi ja oikea-aikaisten tulosten varmistamiseksi.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.