Viikonlopun sää tuo kylmempiä lämpötiloja pohjoisessa, lämpimämpää muualla Thaimaassa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan ilmatieteen laitos on raportoinut, että tänä viikonloppuna Pohjois-Thaimaassa lämpötila laskee merkittävästi, 2-5 celsiusastetta. Virasto totesi kuitenkin, että Koillis-, Keski-, Bangkokin ja Itä-alueilla lämpötila nousee 2-4 celsiusastetta samana ajanjaksona, mikä johtuu vallitsevista länsituulista ja heikkenevästä korkeapainejärjestelmästä.

Helmikuun 4. ja 7. välisenä aikana lämpötilan odotetaan laskevan hieman 1 - 2 astetta pohjoisella ja ylemmällä Keski-alueella, kun taas itä- ja kaakkotuulen tuovat yksittäisiä sadekuuroja tuomalla kosteutta Etelä-Kiinan mereltä ja Thaimaanlahdelta.

Ilmatieteen laitos on kehottanut ylämaan asukkaita pitämään huolta terveydestään muuttuvan sään keskellä ja kehottanut autoilijoita varovaisuuteen sumuisissa olosuhteissa.

Samaan aikaan etelässä kohtalaisen koillismonsuunin vaikutuksen odotetaan heikkenevän, mikä johtaa ukkoskuurien vähenemiseen. Meriolosuhteissa lahden alaosassa odotetaan olevan 1–2 metrin korkuisia aaltoja, jotka lisääntyvät ukkoskuurien aikana, ja olosuhteet ovat samanlaiset lahden yläosassa ja Andamaanienmerellä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.