Pääkirjoitus: Thaimaalla on vaikeita päätöksiä teiniväkivallan ja oikeudellisten rangaistusten suhteen

Jos olet säännöllisesti lukenut tai seurannut uutisiamme, olet todennäköisesti ollut tietoinen teini-ikäisten väkivallan kasvavasta trendistä Thaimaassa, johon liittyy tappavia aseita, etenkin alle 16-vuotiaille.

Voidaan varmasti väittää, että tämä suuntaus on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja että tiedotusvälineiden huomio näihin tapauksiin on vasta viime aikoina lisääntynyt, mutta siitä huolimatta melkein kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että ongelma on todellinen ja että toimia on ryhdyttävä.

Ongelmana on tietysti se, että Thaimaan nykyinen laki ei säädä alaikäisten kohtelusta aikuisina, kuten monissa länsimaissa, ja vaatii ensisijaisesti psykiatrista hoitoa ja ammatillista arviointia alle 16-vuotiailta. jopa suurissa rikoksissa, kuten 14-vuotiaan pojan tekemä Siam Paragon -ampuja.

Varmasti kuitenkin, mikä näyttää loputtomalta lähes päivittäiseltä raportilta nuorten teini-ikäisten väkivaltaisista tapauksista Thaimaassa kuten tämä viimeaikainen tapaus or tämä tietty tapaus or ehkä tämä merkittävä, jossa nuori opiskelija puukotti väitetyn kiusaajansa kuoliaaksi, mainitakseni kolme monista viimeaikaisista esimerkeistä, huolenaiheet lisääntyvät edelleen.

Varsinkin monien viimeaikaisten tapahtumien seurauksena tämä, jossa poliisin väitetään yrittäneen peitellä teini-ikäisen poikansa osuutta mielisairaan naisen tappamiseen Sa Kaeossa pakottamalla naisen aviomiehen väärään tunnustukseen., Thaimaan ylin poliisi on huomannut ja luvannut ratkaista ongelman.

Mutta kuinka he ratkaisevat ongelman?

On olemassa kaksi koulukuntaa, jotka liittyvät pääasiassa teiniväkivallan tulvaan. Eräs ajatusmaailma vaatii kovempia rangaistuksia nuorille ja pudottaa teini-ikäisistä aikuisrikoksista syytteiden ikärajan niinkin alas kuin 12 vuoteen. Tätä ajatusmaailmaa Thaimaan poliisipäällikkö on ehdottanut, ja sillä on varmasti tukensa. Tämä on samanlainen kuin monissa länsimaissa, joissa tietyistä hirvittävistä rikoksista, kuten joukkoampumisesta tai mielisairaan naisen murhasta, alaikäisiä epäiltyjä syytetään ja tuomitaan aikuisina tuomarin harkinnan mukaan, mikä saattaa johtaa elinkautiseen vankeuteen. .

Toinen ajatusmaailma on, että ongelmat alkavat kotoa ja koulua ja että kasvattajien ja vanhempien on tunnistettava kiusaaminen ja ympäristötekijät, jotka johtavat teini-ikäisten rikollisuuteen ja tarjoavat muita polkuja ja reittejä. Tämä ajatuskoulu ei vaadi nuorten kovempia rangaistuksia, vaan enemmän vaihtoehtoja lopettaa tällaiset tietyt rikokset ennen kuin ne tapahtuvat. Tämä vaatii erityisesti opettajia tunnistamaan ja ratkaisemaan kiusaamisen ja kouluttamaan konfliktien ratkaisuun. Se kehottaa myös kouluja ottamaan vanhemmat tiiviimmin mukaan ongelmallisiin lapsiin ja teini-ikäisiin.

Tässä ajatussuunnassa Thaimaa panostaisi paljon syvemmälle ohjelmiin, kuten urheiluun ja koulun jälkeen tapahtuvaan nuorten toimintaan pitääkseen heidät poissa rikoksista ja ongelmista ja kiinnittääkseen huomiota kiusaamisen tunnistamiseen ja lopettamiseen, mukaan lukien sosiaalinen media. Se pyrkii myös pitämään alkoholin, marihuanan, Kratomin, höyrystyksen ja muut kielteiset vaikutukset poissa teini-ikäisiltä erilaisilla lainsäädäntötoimilla ja täytäntöönpanolla.

Riippumatta siitä, mikä vaihtoehto tai tie Thaimaa kaatuu, he eivät todellakaan voi säilyttää status quoa. Se ei ainoastaan ​​maksa monia ihmishenkiä, vaan viime vuosina teinien väkivalta on alkanut vuotaa turistialueille suosituilla alueilla, kuten Pattayassa ja Phuketissa, mikä vaikuttaa Thaimaan leipään ja voihin. Viime kuukausina ja vain muutama päivä sitten Pattaya Beachillä on tapahtunut lukuisia teiniväkivaltatapauksia, vaikka ei olekaan selvää, olivatko teini-iässä mukana. yksi pingiskranaatti räjähti ja toinen löydettiin rannalta piilotettuna tien kartioihin. Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Kumpaa kahdesta pääajattelusta Thaimaan pitäisi mielestäsi seurata tai edes yhdistää molempia? Tai onko sinulla muita ideoita? Kerro meille osoitteessa [sähköposti suojattu].

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.