Venäläisten miesten väitetään uhkaavan venäläistä paria Bitcoineilla Phuketissa

Phuket -

Ryhmän venäläisiä miehiä väitetään uhkaavan venäläistä paria ja vetävän heidät pakettiautoon vastoin tahtoaan yrittääkseen kiristää heiltä 30 miljoonaa bahtia Bitcoineina Phuketissa.

Poliisin vihjelinja 191 sai ilmoituksen tapauksesta keskiviikkoiltana (31st) Lor Rongin risteyksessä Phuketin kaupungin Talad Yain osa-alueella. Venäläinen pariskunta, jonka nimiä salattiin heidän turvansa vuoksi, kertoi Thaimaan poliisille, että siellä oli joukko venäläisiä, jotka veivät heidät pakettiautoon vastoin tahtoaan. Epäillyt uhkasivat sitten paria siirtämällä heille 30 miljoonaa bahtia Bitcoineina. He pelkäsivät, että venäläiset hyökkäsivät heidän kimppuunsa, jos he eivät osallistuisi.

Uhrit suostuivat tekemään mitä epäillyt halusivat ja rahojen siirron jälkeen heidät vapautettiin pakettiautosta kilometrin päässä tapahtumapaikalta. He eivät loukkaantuneet. Venäläinen pariskunta teki sitten virallisen ilmoituksen Phuketin poliisille.

Pariskunta kertoi Phuketin poliisille, että he eivät olleet koskaan tavanneet venäläisiä epäiltyjä ja että he olivat vain turisteja, jotka saapuivat Phuketiin viime kuun puolivälissä. Alueen 8 poliisi etsii epäiltyjä, mutta tutkii myös selvittääkseen, kuinka epäillyt tiesivät, että uhreilla oli huomattava määrä Bitcoinia ja miksi uhrit olivat ilmeisesti kohdistettu erityisesti.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.