Mielipide: Kyllä, on aika sallia useammille maille 90 päivän viisumi saapuessaan Thaimaahan

Aiemmin tällä viikolla TPN Media ja jotkin muut thaimaalaiset tiedotusvälineet raportoivat ehdotuksesta, joka sai kerrankin lähes yleisesti myönteistä palautetta lukijoiltamme.

Thaimaan matkailuviranomaisen esittämä ehdotus, on sallia monille muille maille 90 päivän oleskelu Thaimaassa viisumivapauden kanssa saapumisen yhteydessä, mistä kerroimme täällä.

Tällä hetkellä, vain venäläisillä on samanlainen samanpituinen ohjelma, mikä johtui suurelta osin maiden välisestä vastavuoroisesta sopimuksesta joka mahdollistaa myös Thaimaan kansalaisten saapumisen Venäjälle 90 päivän ajaksi viisumivapauden kanssa. Tämä sopimus syntyi viime vuonna pitkälti Thaimaan puolueettomuuden vuoksi Ukrainan ja Venäjän sodan välillä.

Viime aikoina Kiina on allekirjoittanut vastaavan sopimuksen Thaimaan kanssa, mutta lyhyemmiksi päiviksi, kuten täällä raportoimme, ja jonka tarkoituksena on toivottavasti vauhdittaa jäljessä olevaa kiinalaista matkailua.

Nyt viimeisimmän ehdotuksen myötä monet lukijamme Isosta-Britanniasta, Amerikasta, Australiasta ja monista muista maista ovat herättäneet toiveita, että heille on tulossa samanlainen ohjelma.

Tehdään selväksi, tämä on vain ehdotus. Ei ole mitään takeita siitä, että ehdotus toteutuu. Ilmoitamme tämän, jotta ihmiset eivät jatkuvasti kysy meiltä, ​​milloin laajennettu viisumivapaus alkaa.

Jotta ehdotus hyväksyttäisiin, se vaatii hyväksynnän useilta Thaimaan hallituksen haaroista, mutta erityisesti Thaimaan hallituksen. On myös tärkeää huomata, että vaikka Thaimaa toivoisi syvästi vastavuoroista ehdotusta omille kansalaisilleen maille, joihin he sallivat tulla Thaimaahan 90 päiväksi, näin ei todennäköisesti tapahdu, etenkään Yhdysvaltojen kaltaisten maiden kanssa.

Tämä vastavuoroisen ehdotuksen puute on aiemmin ollut merkittävä este useiden maiden pitemmille viisumivapauksille. Parhaillaan kuitenkin tehdään työtä sen eteen, että Thaimaan kansalaisille myönnettäisiin Schengen-viisumit Eurooppaan poikkeuksin, mutta ne ovat jälleen enimmäkseen vain ehdotuksia.

Riippumatta vastavuoroisista ohjelmista tai ei, Thaimaan talous rakentuu edelleen uudelleen sen jälkeen, kun Covid-19-pandemia raa'asti matkailualaa noin kaksi ja puoli vuotta. Suuri joukko vierailijoita viipyisi mielellään pidempään Thaimaassa 90 päivän turistiviisumeilla, eikä heidän tarvitse joutua kohtaamaan maahanmuuttovierailuja, pitkiä jonotuksia, pelottavaa paperityötä ja monia muita pidemmän oleskelun esteitä.

Tämä helpottaisi myös paljon osa-aikaisten ulkomaalaisten elämää, jotka tulevat 3–6 kuukaudeksi vuodessa oleskelemaan.

Tällainen laajennus vähentäisi myös merkittävästi maahanmuuton työmäärää ja vähentäisi jonoja Chonburi Immigrationissa ja muissa turistialueiden suosituissa toimistoissa. Tämä vastineeksi antaisi toimistoille mahdollisuuden keskittyä kiireellisempiin asioihin.

Tämä strategia liittyy myös Thaimaan maahanmuuttoon rohkaisemalla ja kehottaen ulkomaalaisia ​​ilmoittamaan 90 päivän sisäänkirjautumisistaan ​​verkossa tai henkilökohtaisesti, kuten kerroimme täällä.

Lopuksi tämän kirjoittajan mielipide on, että 90 päivän viisumivapauden jatkaminen saapumisen yhteydessä moniin muihin maihin on jo kauan odotettu ja se olisi uskomattoman tervetullut monille lukijoillemme.

Mitä mieltä sinä olet? Kerro meille sosiaalisessa mediassa tai lähetä sähköpostia osoitteeseen [sähköposti suojattu]

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.