Thaimaan matkailuviranomainen ehdottaa 90 päivän viisumivapaata oleskelua useammille maille, länsimaihin kohdistettuna

Kansallinen-

Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet kertoivat 29. tammikuuta 2024, että Thaimaan matkailuviranomainen (TAT) pyysi Thaimaan hallitusta pidentämään kaukomatkailijoiden viisumivapaan oleskelun kestoa 90 päivään, mukaan lukien Yhdysvalloista ja Euroopasta tulevat matkailijat. nostaa kaukoliikenteen kansalliset tulot 40 prosenttiin vuonna 2024.

Siripakorn Cheawsamoot, TAT:n Euroopan, Afrikan, Lähi-idän ja Amerikan apulaiskuvernööri, korosti, että pidempiaikaiset viisumit pidentäisivät keskimääräistä oleskelun kestoa ja maksimoivat matkakohtaiset kulut.

Thaimaa laajentaa tällä hetkellä turistiviisumia saapuessaan yli 60 maan kansalaisille, mukaan lukien Yhdysvallat, Iso-Britannia, Saksa, Ranska ja Skandinavian maat. Suurin osa näistä kuitenkin edellyttää matkaa maahanmuuttoon pidennykseen, ehdotus olisi nykyisen Venäjän kaltainen ohjelma, jossa saapuvat tietyistä maista. saisi automaattisesti pidemmän oleskelun Thaimaahan saapuessaan.

Aikaisemmin useimmat vierailijat olivat oikeutettuja 30 päivän oleskeluun ennen viisumihakemusta.

Siripakorn pani merkille laajennetun viisumiohjelman onnistumisen venäläisten matkailijoiden kanssa, joille myönnettiin tilapäisesti 90 päivän oleskelu viime marraskuussa 2023. Yli 100,000 60 ulkomaalaista turistia haki 2023 päivän oleskelua Thaimaassa mahdollistavaa viisumia vuonna XNUMX, ja suurin osa tuli Thaimaassa. USA, Iso-Britannia, Ruotsi ja Saksa.

Positiivisia taloudellisia vaikutuksia ennakoiva Siripakorn arvioi, että oleskelun pidentäminen voisi tuottaa vähintään miljoona huoneyötä valtakunnallisesti hotelleissa.

TAT on myös hakenut kansalliselta matkailupoliittiselta toimikunnalta hyväksyntää muille matkustajaystävällisille toimenpiteille, joita jatketaan vuoden loppuun.

Näitä toimenpiteitä olivat TM6-lomakkeiden keskeyttäminen Thaimaan ja Malesian rajanylityspaikoilla, 30 päivän viisumivapaa oleskelu kazakstanilaisille matkailijoille ja 90 päivän viisumivapaan oleskelun jatkaminen venäläisille.

Siripakorn hahmotteli TAT:n tavoitteen houkutella 10 miljoonaa kaukomatkailijaa vuonna 2024, mikä on lähes 30 % odotetusta 35 miljoonasta ulkomaisesta matkailijasta. Ennen vuoden 2019 pandemiaa Thaimaa isännöi 9 miljoonaa kaukomatkaturistia, mikä vastasi 23 prosenttia 40 miljoonasta ulkomaisesta vierailijasta, ja heidän tulonsa muodostivat 33 prosenttia 1.9 biljoonasta bahtista.

Geopoliittisista jännitteistä ja taloudellisista haasteista huolimatta Siripakorn ilmaisi luottamuksensa siihen, että ulkomaanmatkailu on edelleen ratkaisevan tärkeää eurooppalaisille matkailijoille. Pitkän matkan lennot Thaimaahan ovat parantuneet 80 prosenttiin pandemiaa edeltäneestä tasosta tänä talvena, mikä osaltaan lisää saapuvien määrän odotettua kasvua.

TAT aikoi kannustaa kansainvälisiä lentoyhtiöitä perustamaan uusia reittejä vähemmän ruuhkaisille lentoasemille kuten Surat Thani, U-tapao Chon Burissa, Krabissa ja Chiang Maissa.

Siripakorn odotti joidenkin suurten markkinoiden, kuten Venäjän, Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Saksan, ylittävän miljoonan matkailijan rajan tänä vuonna, ja Venäjä voi saavuttaa 1 miljoonaa turistia.

Samaan aikaan, Kiina ja Thaimaa ovat äskettäin päässeet sopimukseen keskinäisestä viisumivapaussopimuksesta, kuten täällä käsiteltiin.

Tässä vaiheessa on tärkeää huomata, että tämä on vain ehdotus ja vaatii Thaimaan hallituksen hyväksynnän käsittelyyn ja voimaantuloon.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.