Thaimaan tuomioistuin päätti siirtää puolueen ehdotuksen Lese Majeste -lain muuttamiseksi yrittäen horjuttaa perustuslaillista monarkiaa

Kansallinen -

Thaimaan perustuslakituomioistuin on päättänyt, että Move Forward -puolueen (MFP) ehdotukset ja pyrkimykset muuttaa lese-majeste-lakia ovat perustuslain vastaisia ​​ja yritys kaataa maan perustuslaillinen monarkiajärjestelmä.

Keskiviikkona 31. tammikuuta annettu tuomioistuimen päätös on herättänyt huolta puolueen tulevaisuudesta ja mahdollisesta hajoamisesta.

Tuomioistuin määräsi MFP:tä vastaan ​​​​keskeytysmääräyksen, joka käytännössä pysäytti kaikki kiistanalaisen lain muuttamiseen liittyvät toimet. Tämä tuomio avaa oven mahdollisille oikeustoimille puolueen hajottamiseksi. Itse asiassa entinen senaattori Ruangkrai Leekitwattana on sanonut jättävänsä hakemuksen perusoikeustuomioistuimelle Move Forward -puolueen hajottamiseksi huomenna, 1. helmikuuta, oikeuden päätöksen jälkeen.

Raporttien mukaan Vaalilautakunnalle (EY) voidaan jättää vetoomuksia, joissa väitetään, että MFP:n toiminta rikkoi perustuslain 49 §:ää tuomioistuimen tulkitsemana. Jos EY toteaa MFP:n syylliseksi vetoomuksessa, se voi pyytää tuomioistuinta hajottamaan puolueen puoluelain 92 §:n mukaisesti. Tämä jakso mahdollistaa puolueen hajoamisen ja 10 vuoden kiellon osallistua vaaleihin sen johtajille, mukaan lukien MFP:n entinen puoluejohtaja Pita Limjaroenrat, jos hänet todetaan syylliseksi 49 pykälän rikkomiseen.

Lisäksi, jos vetoomus jätetään kansalliselle korruptiontorjuntakomissiolle (NACC) ja se toteaa, että MFP:n toimet muodostavat vakavan eettisen väärinkäytöksen, kaikki 44 MFP:n kansanedustajaa, mukaan lukien Pita, jotka tekivät lese-majeste-muutosehdotukset, voivat joutua elinkautiseen. kielto politiikasta.

Huolimatta siitä, että ehdotukset vaativat kiivaasti lese majeste -lain muuttamista, ei kumoamista, perustuslakituomioistuimen tänään antama päätös ja mahdollinen purkaminen heittivät synkän varjon MFP:n tulevaisuudelle.

Välittömässä lehdistötilaisuudessa sen jälkeen, kun MFP:n hallitsevat korkeat jäsenet kielsivät jälleen aikovansa kaataa perustuslaillisen monarkian tai kumota Lese Majesten lain, ja vaativat vain, että he halusivat muuttaa lakia. MFP-johtajat sanoivat haluavansa vain työskennellä kansalaisten hyväksi luodakseen tasa-arvoisen yhteiskunnan.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.