AOT nopeuttaa Andamanin lentokentän rakentamista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Airports of Thailand Public Company Limited (AOT) vauhdittaa uuden Andamanin kansainvälisen lentokentän rakentamista. Lentokenttä on suunniteltu suorien kaukoliikenteen solmukohtaksi Thaimaan eteläiselle alueelle.
Liikenneministeri Suriya Juangroongruangkit tarkasti äskettäin Phuketin toiseksi lentoasemaksi tulevan Phang Ngan maakunnan lentokentän etenemisen ja aloitti toimia paikallisen liikenneinfrastruktuurin parantamiseksi.

 

Toisessa vaiheessa olevan Andamanin kansainvälisen lentokentän kehitystyö on suunniteltu täydentämään Phuketin lentokenttää. Kun molemmat lentoasemat ovat toiminnassa, niiden ennustetaan käsittelevän yhdessä jopa 18 miljoonaa matkustajaa vuodessa, mikä on merkittävä lisäys pelkästään Phuketin lentoaseman tällä hetkellä hallinnoimasta 12.5 miljoonasta.

 

Suunnitelman mukaan Andaman International Airport keskittyy suoriin pitkän matkan kansainvälisiin lentoihin, kun taas Phuketin lentoasema palvelee kotimaan ja lyhyen matkan kansainvälisiä lentoja. Suriya on myös korostanut tarvetta parantaa maaliikenteen infrastruktuuria kahden lentoaseman yhdistämiseksi, mikä lisää matkustajien mukavuutta.

 

AOT:n apulaisjohtaja Kirati Kitmanawat totesi, että AOT toimii liikenneministerin määräysten mukaisesti. Lentokentät sijaitsevat noin 23.4 kilometrin päässä toisistaan, ja matka niiden välillä Sarasin Bridgen kautta kestää alle 20 minuuttia.

 

Phuketin lentoasema, jolla on yksi kiitotie ja 25 asematasoa, mahdollistaa tällä hetkellä jopa 20 lentoa tunnissa. Tämän kapasiteetin laajentamissuunnitelmia estivät tilanpuutteet, mikä johti päätökseen rakentaa toinen lentoasema. Andamanin kansainvälisen lentokentän odotetaan avautuvan vuonna 2031, Center for Aviation -raportin mukaan.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.