Thaimaan perustuslakituomioistuin hylkäsi Pita Limjaroenratin median osakkeenomistussyytöksistä

Kansallinen-

Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet kertoivat 24. tammikuuta 2024, että Thaimaan perustuslakituomioistuin ajoi istunnon julistaakseen tuomion Pita Limjaroenratin, Move Forward -puolueen entisen johtajan ja pääministeriehdokkaan tapauksessa, joka koski 42,000 XNUMX median osakkeen omistusta. yritys ITV plc.

Valituksessa väitettiin, että Pita oli mukana medialiiketoiminnassa, kun hän kampanjoi kansanedustajaehdokkuudesta, joka rikkoi Thaimaan perustuslakia, 101 §:n 6 momenttia ja 98 §:n 3 momenttia. Tämän seurauksena tuomioistuin määräsi asian käsittelyn ja pidätti Pitan kansanedustajatehtävistä 19. heinäkuuta 2023, kunnes Thaimaan perustuslakituomioistuin antoi tuomion.

Vastauksena syytöksiin Pita toimitti todisteita sekä todistajien lausuntoja. Perustuslakituomioistuin sai tutkimuksensa päätökseen ja määräsi tuomioistunnon 24. tammikuuta klo 2.

Thaimaan perustuslakituomioistuin antoi enemmistöllä päätöksen, jonka mukaan Pita Limjaroenrat voi jatkaa edustajainhuoneen jäsenenä ja että ITV-yhtiön osakkeiden omistus, joka on ollut lakkautettu vuodesta 2007 ja ei toimi aktiivisesti media, ei ollut rikkomus.

Tämä tarkoittaa, että Pita palaa todennäköisesti välittömästi kansanedustajaksi eduskuntaan.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.