Konsuliasiat alkoivat muuttua ja kehittyivät sähköisiksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Konsuliasioiden osasto on aloittanut suuren muutoksen ja kehittynyt tänä vuonna täysin sähköiseksi osastoksi. Muutos sisältää teknologian ja tekoälyn sisällyttämisen sen toimintaan, ja sitä leimaa uusien ikonien ja parannettujen sähköisten konsulipalveluiden käyttöönotto.

Tämän digitaalisen muutoksen avainominaisuus on e-Passport-järjestelmä, joka tallentaa biometrisiä tietoja, mukaan lukien kasvokuvat, sormenjäljet ​​ja iirisskannaukset, ICAO:n standardien mukaisesti. e-Visa-järjestelmä, online-viisumihakemusalusta, ulottuu tällä hetkellä 38 toimistoon 23 maassa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Se on tarkoitus laajentaa vuoden 2024 alussa 11 toimistoon yhdeksässä maassa ja tukea 9 kielellä.

Osastolla on myös otettu käyttöön e-legalisointi, sähköinen asiakirjojen sertifiointijärjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat seurata asiakirjojensa tilaa kansainväliseen käyttöön sekä hologrammitarroja väärennösten estämiseksi. E-help on toinen tärkeä palvelu, online-järjestelmä, joka on suunniteltu auttamaan ja evakuoimaan Thaimaan kansalaisia ​​väkivaltaisissa tai katastrofitilanteissa maailmanlaajuisesti. Sähköinen valitusjärjestelmä, joka on kehitetty vastaanottamaan erilaisia ​​valituksia verkossa, on yhdistetty hallituksen keskusvalituskeskukseen nopeaa ja perusteellista ratkaisua varten.

Edelleen saavutettavuuden parantamiseksi osasto on lanseerannut Thaimaan konsulimobiilisovelluksen, joka tarjoaa erilaisia ​​konsulitietoja ja -palveluita, mukaan lukien hätänumerojärjestelmän, Internet-puhelut, automaattiset Q&A- ja suurlähetystön paikannuspalvelut, joihin kaikkiin pääsee sormenjälkitunnistuksella.

Konsuliindeksi on kattava kokoelma tilastotietoja maailmanlaajuisesta konsulitoiminnasta, mikä auttaa tehokkaassa budjetin kohdentamisessa. Overseas Voting Monitoring System (OVMS) varmistaa, että suurlähetystöt järjestävät vaalit määräysten mukaisesti. Se tarjoaa reaaliaikaisen vaalitilanteen seurannan ja tukee etääänestystä.

Osasto on myös ottanut käyttöön sähköisen konsulioppaan, joka toimii laajana tietopohjana konsulivirkailijoille maailmanlaajuisesti, mikä helpottaa nopeaa tiedonsaantia ja yhteydenpitoa keskustoimiston kanssa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.