Thai Cannabis Network etsii selvyyttä uudesta lakiehdotuksesta: huoli monista lakiehdotuksen osista

Kansallinen-

19. tammikuuta 2024 Prasitchai Nunual, Shaping the Future of Thai Cannabis -verkoston pääsihteeri, puhui tri Cholnan Srikaewille, Thaimaan kansanterveysministerille kannabis- ja hamppulakiluonnoksesta.

Kannabiksen käyttäminen terveyshyötyihin edellyttää lakiesityksen mukaan voimassa olevaa lääkärin määräämää reseptiä, mutta marihuanan tupakointi julkisilla alueilla ärsyttäisi muita. Siksi marihuanaa ei pitäisi tupakoida julkisissa tiloissa, huomautti Prasitchai.

Marihuanaa tulisi polttaa vain tietyillä alueilla, kuten savukkeita, Prasitchai sanoi. Yrttihoidot kannabiksella olivat perinteinen menetelmä joko tupakoimalla, syömällä tai muilla tavoilla. Prasitchai kysyi tohtori Cholnanilta, kuinka erottaa, oliko yksi marihuanarulla lääke- vai virkistyskäyttöä. On myös ollut huomattavaa huolta siitä, että ehdotettua 60,000 XNUMX bahtin sakkoa, jos se jää kiinni marihuanan käytöstä virkistystarkoituksiin, korruptoituneet lainvalvontaviranomaiset voivat mahdollisesti käyttää väärin ihmisten, erityisesti turistien ja ulkomaalaisten, kiristämiseksi.

Tämä oli kaksin verroin totta, jos marihuanan käyttö virkistys- vai lääketieteellistä päätöstä jätettiin poliisin tehtäväksi.

Uudessa lakiehdotuksessa todettiin, että se kielsi täysin virkistyskäytön ja painotti käyttöä lääketieteellisiin ja terveydellisiin näkökohtiin. Mikään selkeä toimenpide ei kuitenkaan osoittanut kuluttajien suojelemista marihuanan savulta yleisillä alueilla, huomautti Prasitchai. On myös ehdotettu, että kahviloiden salliminen, joissa ihmiset voivat tupakoida henkilökunnan asiantuntijoiden kanssa häiritsemättä muita, olisi suositeltavampaa kuin yleisten tilojen käytön.

Thaimaan hallitus pyrki valvomaan marihuanan käyttöä laittomana aineena ja laati lakiehdotuksen erittäin tiukoilla toimenpiteillä verrattuna virkistystarkoituksiin käytettävien alkoholijuomien ja savukkeiden valvontaan, Prasitchai sanoi.

Vaikka marihuana voisi parantaa thaimaalaisten tutkijoiden mukaan yli kahdeksaa sairautta, lakiesitys kielsi virkistystarkoituksiin verrattuna alkoholijuomiin ja savukkeisiin, jotka aiheuttivat erilaisia ​​terveysongelmia eivätkä parantaneet sairauksia, sanoi Prasitchai.

Prasitchai kysyi, miksi hallitus harkitsi alkoholirajoitusten höllentämistä, kuten myyntiajat ja mainonta, mutta halusi rajoittaa marihuanaa, joka Prasitchain mukaan oli huomattavasti vähemmän haitallista.

Prasitchai kyseenalaisti myös väitteen, jonka mukaan marihuana lisäisi nuorten mahdollisuuksia tulla riippuvaisiksi muista laittomista aineista tulevaisuudessa ja mistä lähteistä Thaimaan hallitus sai nämä tiedot.

Lakiehdotuksesta keskustellaan parhaillaan Thaimaan kansanterveysministeriön sekä kannabiksen puolestapuhujien ja yritysten omistajien välillä. TPN-media huomauttaa, että se olisi lähetettävä Thaimaan hallitukselle ja sitten, jos parlamentti hyväksytään, keskusteltavaksi ennen lakia, mikä voi olla pitkä prosessi. Kannabiksen laillistamista koskevat väitteet ovat kuitenkin jatkuneet sen jälkeen, kun se dekriminalisoitiin vuonna 2022, eivätkä ne osoita merkkejä hidastumisesta.

Lue edellinen artikkelimme käynnissä olevasta keskustelusta kannabis- ja hamppulakista.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.