Mielenterveysyksikkö auttamaan Suphanburin ilotulitustehtaan räjähdyksen uhreja

LEHDISTÖTIEDOTE:

Tohtori Cholnan Srikaew, kansanterveysministeri, on johtanut ryhmän Suphanburin provinssiin tarjoamaan lääketieteellistä ja kansanterveysapua ilotulitustehtaan räjähdyksessä kärsineille.

Hän lähetti alueelle mielenterveyskriisien arviointi- ja hoitoryhmän (MCATT) tukemaan perheiden mielenterveyttä ja ohjasi terveysministeriön seuraamaan terveys- ja ympäristövaikutuksia.

Tohtori Cholnan totesi, että välitön painopiste on mielenterveyshuollon tarjoamisessa vainajan omaisille. Uhrien henkilöllisyyden tunnistamisen ja vahvistamisen suorittaa Chaophraya Yommaraj -sairaalan oikeuslääketieteellinen ryhmä.

Räjähtäneiden ilotulitteiden kemiallisten aineiden terveys- ja ympäristövaikutuksista voidaan todeta, että koska tapaus sattui riisipellolla, joka sijaitsee yli kilometrin päässä asuinalueista ja ilman lähellä olevia juomavesilähteitä, vaikutusten odotetaan olevan minimaaliset. Terveysministeriö on kuitenkin saanut tehtäväkseen valvoa tiiviisti ja huolehtia lähialueen asukkaiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Aiemmin, kun pääministeri Srettha Thavisin osallistui Maailman talousfoorumiin Davosissa Sveitsissä, hän soitti Thaimaan viranomaisille pysyäkseen ajan tasalla tilanteesta. Hän kehotti Suphanburin maakunnan kuvernööriä nopeuttamaan ratkaisua ja tarjoamaan loukkaantuneille välitöntä sairaalahoitoa.

Tämän jälkeen pääministeri kehotti aluepoliisia myös seuraamaan tilannetta tarkasti. Räjähteiden hävittämisyksikkö on jo lähetetty tutkimaan aluetta jäljellä olevien räjähdysmäisten uhkien varalta.

Pääministeri sanoi myös, että tehtaan toiminnan laillisuutta koskevia oikeudellisia menettelyjä käsitellään myöhemmin.

Sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeri Varawut Silpa-archa on ilmaissut surunsa ilotulitustehtaan räjähdyksestä Suphanburin maakunnassa. Hänen ministeriönsä koordinoi toimintaansa kaikkien verkostojen kanssa tarjotakseen paikan päällä hoitoa kaikille kärsineille.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.