Kansallispuistot julistavat vuoden 2024 kausisuljet

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan matkailuviranomainen (TAT) on antanut sekä paikallisille että kansainvälisille matkailijoille ohjeet nähtävyyksien kausittaisesta sulkemisesta useissa Thaimaan kansallispuistoissa.

National Park Office, joka on kansallispuistojen, villieläinten ja kasvien suojelun ministeriön (DNP) alainen, on aloittanut vuosittaisen sulkemisen vuodelle 2024, mikä vaikuttaa 134:ään maan 156 kansallispuistosta.

Tämä rutiinikäytäntö on osa Thaimaan pyrkimyksiä ylläpitää luonnonperinnön kestävää ympäristönhoitoa. Sulkemisen päivämäärät vaihtelevat kansallispuistoittain, ja ne johtuvat ensisijaisesti sääolosuhteista, erityisesti sadekuukausien aikana. Nämä sulkemiset ovat välttämättömiä vierailijoiden turvallisuuden takaamiseksi ja ekologisen elpymisen mahdollistamiseksi.

Thaimaan 156 kansallispuiston joukossa on myös pian julkistettava Jedkod-Pongkonsao Nature Study and Ecotourism Center Saraburissa. DNP tarjoaa yksityiskohtaisen taulukon, joka näyttää näiden kansallispuistojen nähtävyyksien sulkemisajat vuosina 2024–2025 jaettuna niiden sijainneilla vastaavissa suojelualueiden aluetoimistoissa, ja se on saatavilla viitteeksi.

Vierailijoita kehotetaan tutustumaan kunkin kansallispuiston sääntöihin ja määräyksiin ennen vierailua. Lisätietoja ja varauksia varten matkustajat voivat ottaa yhteyttä kansallispuiston toimistoon puh. +66 (0) 2562 0760-3 tai +66 (0) 2561 0777 alanumero. 1743, 1744. Lisätietoja on saatavilla myös DNP:n virallisella verkkosivustolla ja heidän Facebook-sivullaan, Thaimaan kansallispuistot.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.