Kaksi Bryden valasta havaittiin lähellä saarta Surat Thanissa

Surat Thani -

Kaksi Bryden valasta havaittiin lähellä saarta Mu Ko Ang Thongin kansallispuistossa.

Kansallispuiston johtaja Suthin Prompalad kertoi The Phuket Expressille, että Tai Plao -saaren itäpuolella havaittiin tällä viikolla kaksi Bryden valasta, jotka saattoivat olla äiti ja hänen lapsi. Läheisellä kiertoajeluveneellä matkustavat turistit olivat iloisia nähdessään heidät.

Aiemmin Bryden valaat saapuivat kansallispuiston alueelle perinteisesti joka vuosi tammikuusta maaliskuuhun. Meren ekologinen järjestelmä on kuitenkin elpynyt merkittävästi Covid-19:n jälkeen. Vuodesta 2021 lähtien niitä on tulossa lisää kansallispuiston alueelle. Kolme vuotta sitten puistovirkailijat löysivät niitä neljä, kaksi vuotta sitten kuusi ja viime vuonna neljä.

Bryde's Whale on harvinainen tai lähes sukupuuttoon kuollut vesinisäkäs. Bryde's Whale on listannut Thaimaan Reserved Animal -luetteloon. Bryde's Whale -valaan esiintyminen on myös merkki runsaista meren luonnonvaroista.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.