Käynnissä oleva keskustelu jatkuu Thaimaan kannabislakiluonnoksesta, joka kieltää virkistyskäytön, ehdotetaan reseptitodistusta

Kansallinen-

15. tammikuuta 2024 tohtori Cholnan Srikaew, Thaimaan kansanterveysministeri, paljasti julkisesti ongelman thaimaalaisen kannabisverkoston jäsenen Prasitchai Noonuanin kanssa. Hän mainitsi, että kannabis- ja hamppulakiluonnos poikkesi aiemmin ehdotetusta lakiehdotuksesta. kannabiksen ja terveyden puolestapuhujien liittouman muodostamia muutoksia.

Tohtori Cholnan totesi, että aiemmin Prasitchai ja muut thaimaalaisen kannabisverkoston jäsenet kutsuttiin poliittisiin keskusteluihin, jotka koskivat kannabista ja hamppua, painottaen lääketieteellistä ja terveydellistä käyttöä.

Kannabiksen käytön muuhun kuin lääketieteellisiin ja terveydellisiin tarkoituksiin katsottiin rikkovan lakia, mutta nykyisiä kannabiskauppoja ei peruttu, vaan niiden on toimittava uusien määräysten mukaisesti, tohtori Cholnan huomautti.

"Kannabiksen käyttäjiä, myyjiä, kauppoja, palveluaikoja ja myyntipaikkoja on valvottava, koska marihuanan perustaa, mukaan lukien juuri, varsi, lehdet ja terälehdet, ei luokiteltu laittomaksi aineeksi. Ne sisältävät kuitenkin tietyn määrän tetrahydrokannabinolia (THC) ja kannabidiolia (CBD), joten näiden tuotteiden käytön tulee olla kansanterveysmääräysten ja valvonnan alaista”, tohtori Cholnan sanoi.

Keskustelun aikana kaikkia osapuolia pyydettiin ilmaisemaan mielipiteensä kannabis- ja hamppulakista, mutta ihmiskunnan terveydelle aiheutuvat riskit on kuitenkin otettava huomioon, tohtori Cholnan huomautti.

Bhumjaithai-puolueen aiemman lain mukaan kannabista voitaisiin käyttää yksityisissä tiloissa, mutta ei julkisissa tiloissa, etenkään tupakoinnissa.

Tätä asetusta ei kuitenkaan sisällytetty uuteen lakiehdotukseen, ja siihen lisättiin, että virkistystarkoitusten täydellinen kielto, jossa painotetaan lääketieteellisiä ja terveydellisiä näkökohtia, ei rajoittunut vain julkisiin tiloihin, tohtori Cholnan sanoi.

Käyttääkseen kannabista lääketieteellisiin ja terveydellisiin näkökohtiin, käyttäjillä on oltava todisteet lääketieteellisistä syistä kannabiksen käytölle tai heillä on oltava voimassa oleva lääkärin määräämä resepti, tohtori Cholnan totesi. Tämä näyttää viittaavan siihen, että ehdotetun lakiehdotuksen mukaan käyttäjien on hankittava lääkärintodistus, joka osoittaa, että heille on määrätty kannabista ostettavaksi kannabisliikkeistä. Koska lakiesitys on vielä ERITTÄIN varhaisessa luonnoksessa, on kuitenkin epäselvää, miltä tämä prosessi näyttäisi tai voisivatko kannabiskaupat määrätä todistukset itse paikan päällä.

On myös epäselvää, mihin lääketieteellisiin tiloihin kannabiksen määrääminen sopisi, sillä monet nettikäyttäjät väittävät, että ihmiset vain väittävät stressiä, unettomuutta tai kipuja saadakseen määrätyn kannabiksen, kuten tapahtui muissa maissa, jotka yrittivät tiukasti kieltää virkistyskäytön ja kehittivät sen sijaan täysin toissijainen kannabiksen lääkärintodistusteollisuus. On myös epäselvää, kuinka kielto virkistyskäytöstä yksityisissä tiloissa 60,000 2000 bahtin (XNUMX XNUMX dollarin) sakolla pannaan täytäntöön, mikä on kannabiksen oikeuksien aktivistien suuri huolenaihe.

TPN Media huomauttaa kuitenkin, että uusi lakiesitys EI ole lopullinen ja siitä keskustellaan parhaillaan eri kannabista kannattavien ryhmien ja yleisön kesken tammikuun 23. päivään asti, kuten täällä kerroimme.

Kun ehdotukset ja huomautukset on tehty avoimen prosessin aikana, Thaimaan kansanterveysministeri tarkastelee ehdotetut muutokset, tapaa kannabisliiketoiminnan puolestapuhujia ja vastustajia ja toimittaa mahdolliset tarkistukset Thaimaan hallitukselle. Tuolloin lakiesitys olisi hyväksyttävä hallituksen ja parlamentin hyväksynnällä, mikä on todennäköisesti pitkä ja melko monimutkainen prosessi, jossa on monia erilaisia ​​mielipiteitä siitä, kuinka kannabista tulisi käsitellä Thaimaassa.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.