Kyberrikollisuus vaatii Thaimaassa lähes 7 miljardia bahtia 70 päivässä

LEHDISTÖTIEDOTE: 

Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB) on raportoinut kyberrikollisuuden kasvusta Thaimaassa, ja tappiot ovat olleet 6.76 miljardia bahtia viimeisen 70 päivän aikana.

Vaikka toimisto havaitsi puhelinpalveluhuijausten vähentyneen, lisätulomahdollisuuksiin ja lainahuijauksiin liittyvät petolliset toimet ovat lisääntyneet, mikä usein liittyy vallitseviin taloudellisiin vaikeuksiin.

CCIB pani merkille erilaisia ​​tekniikoita, joita rikolliset käyttävät uhrien huijaamiseen verkossa. Huolimatta tietyntyyppisten huijausten vähenemisestä, verkkotapausten kokonaismäärä jatkoi kasvuaan ja oli 53,179 50 tapausta raportointikaudella. Suurin osa tapauksista, noin 331 %, koski tuotteiden ja palvelujen myyntiin liittyviä petoksia, joiden tappiot olivat XNUMX miljoonaa bahtia.

Toiseksi yleisin huijaustyyppi koski lisätulon hankkimiseen liittyviä huijauksia, joita oli 10.6 % tapauksista. Investointihuijaukset, vaikkakin harvemmin 5.3 %, johtivat suurimmat taloudelliset vahingot, yhteensä 3.1 miljardia bahtia. Kehittyneiden teknologioiden, kuten syvän väärennösten, käyttö on korostettu rikollisten keinona houkutella uhreja ja välttää havaitsemista.

Vastaus tähän pahenevaan ongelmaan koskee useita tahoja National Broadcasting and Telecommunications Commissionista teleoperaattoreihin ja Bank of Thailandiin. Kyberrikosten ehkäisyä ja torjuntaa koskevan lain täytäntöönpano maaliskuusta 2023 lähtien on johtanut jonkin verran edistymiseen, sillä hallitus on onnistuneesti jäädyttänyt epäilyttävät pankkitilit ja palauttanut varoja uhreille 24 prosentissa tapauksista, mikä on merkittävä kasvu aiemmasta 2.4 prosentista.

Laajempi kuva kyberrikollisuudesta Thaimaassa vuonna 2023 osoittaa huikeat 20 miljardin bahtin tappiot 185,814 700 tapauksesta, keskimäärin 800-2.4 tapausta päivittäin. Puhelinkeskuksen huijaukset ja haitallisten sovellusten asentaminen olivat ykkösluokan kyberhyökkäysmenetelmiä, joiden tappioiden arvioitiin olevan 1.4 miljardia ja XNUMX miljardia bahtia.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.