Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat viime viikolta: marihuanalakiluonnos, joka kieltää virkistyskäytön, aiheuttaa erilaisia ​​mielipiteitä ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 8. tammikuuta sunnuntaihin 14. tammikuuta 2024.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!
  1. Tohtori Cholnan Srikaew, Thaimaan kansanterveysministeri, välitti marihuanalain hallituksen harkittavaksi korostaen sen keskittymistä vain lääkekäyttöön.

Tohtori Tewan Thaneerat, Thaimaan perinteisen ja vaihtoehtoisen lääketieteen osaston (DTTAM) apulaisjohtaja, ilmoitti marihuanalakiluonnoksen edistymisestä.

Thaimaan kannabisteollisuus ja kannabiksen kannattajat eivät ole tyytyväisiä lakiehdotukseen, ja sen seurauksena se on jätetty julkiseen palautteeseen ja ehdotettu muutoksia tammikuun 23. päivään asti, kun kansanterveysministeri korostaa, että laki ei ole vielä lopullinen ja edelleen vain luonnos. .

2. Munkki on julistettu kuolleeksi tapahtumapaikalla ja 37 muuta ihmistä loukkaantui, kun väärään suuntaan kulkenut kuorma-auto, jonka kuljettaja oli ajanut, törmäsi bussiin Sakon Nakhonissa.

Tämä suuri onnettomuus aiheutti verkossa merkittävää keskustelua siitä, kuinka Thaimaan teistä voidaan tehdä turvallisempia.

3. Poliisi Sakon Nakhonin Phang Khonin alueella löysi lammikosta kaksi suurta teräslaatikkoa, joissa kummassakin oli eloton ruumis.

Poliisi otti kiinni 35-vuotiaan miehen, joka oli vain Waroot. Hänen kerrotaan käyttäytyneen epäsäännöllisesti, huutaen ja puhuen epäjohdonmukaisesti. Warootilla on todettu Downin syndrooma ja hän oli kuolleiden sukulainen. On kuitenkin epäselvää, miksi hän väitti niin tehneen.

4. Professori Pimol Srivikorn, pääministerin neuvonantaja ja Thaimaan taekwondoliiton puheenjohtaja, paljasti julkisesti urheiluteollisuuden alakomitean ensimmäisen kokouksen jälkeen koskien muay thaia opiskelevien ulkomaalaisten oleskelulupaa Thaimaassa 1 päivästä 60 päivään. .

Tämä uutinen innostaa varmasti Muay Thai -opiskelijoita kaikkialla Thaimaassa.

5. Satunin paikallinen media raportoi lastenpäivänä Kuan Donin osa-alueella tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa viranomaiset esittivät esitystä luonnonkatastrofien pelastusajoneuvolla. Pelastusajoneuvon osan toimintahäiriö aiheutti 44 lapsen pääosin lieviä vammoja.

Onnettomuuden vuoksi Satunin kuvernööri kielsi suuria pelastusajoneuvoja käyttämästä lasten mielenosoituksia tulevia lastenpäiviä varten.

Siinä kaikki tälle viikolle, ole turvassa!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.