Thaimaan ravintolaoperaattorit pyytävät hallitusta avaamaan alkoholin myyntiajat ja lopettamaan iltapäivämyyntikiellon

Thaimaa -

Thai-ravintoloiden toimijat pyytävät Thaimaan hallitusta avaamaan alkoholin myyntiaikoja ja lopettamaan myyntirajoitusten aikoja, erityisesti klo 2-5 iltapäivisin.

Thaimaan ravintolaoperaattoreiden liiton puheenjohtaja Sorathep Rojpojjanaras (Steep) kertoi Thai Medialle: "Viihdepaikkojen lailliset sulkemisajat on pidennetty klo 4:een. Ravintolayritykset haluavat hallituksen harkitsevan myös laillisia alkoholin myyntiaikoja, etenkin iltapäivisin.

”Olemme lähettäneet pääministerille kirjeen, jossa vaadimme virallisesti alkoholinmyyntiaikojen avaamista klo 2. klo 00 asti elintarvike- ja juomaliiketoiminnan vauhdittamiseksi. Tarvitsemme tämän uudenvuodenlahjaksi Thaimaan hallitukselta”, Sorathep selitti.

”Ravintolayritysten myyntiesteiden poistamiseksi alkoholin myyntikielto alkaa klo 2. klo 00 asti pitäisi peruuttaa. Tämä kielto on jatkunut yli 5 vuotta. Kieltoajat ovat aiheuttaneet ongelmia ulkomaisille matkailijoille, ja monet heistä eivät ymmärrä, miksi kielto on olemassa, ja sitten riitelevät yritysten omistajien kanssa, Sorathep lisäsi.

"Thaimaa on matkailuvetoinen maa. Tämä alkoholinmyyntikielto ei ole kansainvälinen laki. Thaimaan talous ja matkailutoiminta eivät ole täysin elpyneet verrattuna Covid-19-pandemiaa edeltävään tilanteeseen, Mr. Sorathep huomautti.

Sorathep ja muut yrittäjät ovat myös huomauttaneet, että kukaan nykyisessä hallituksessa ei pysty riittävästi selittämään iltapäiväkiellon syytä, vain huhuilla, että yli viisikymmentä vuotta vanha arkaainen laki oli alun perin pääministerin tuolloin säätämä kieltääkseen Thajin. valtion työntekijät lähtevät töistä aikaisin mennäkseen juomaan.

Toinen syy lain voimaantulolle thaimaalaisten poliitikkojen mainitsemana oli alkoholin myynnin kieltäminen koulujen salliessa kieltää rattijuopumuuden, mutta kriitikot ovat jatkuvasti huomauttaneet, että rattijuoppo voi olla vahvasti päihtynyt kello 11–2 ja sitten ajaa, koska koulut tiedottavat. joka tapauksessa, mikä tekee laista järjettömän.

Thaimaan parlamentti on myös keskustellut alkoholin myyntiaikojen muuttamisesta mutta ravintola- ja matkailuala on sanonut, että nämä keskustelut ovat jatkuneet vuosia ja että Thaimaan pääministerillä ja hallituksella on valta nopeuttaa prosessia ja mitätöidä vanhat lait ilman, että heidän tarvitsee keskustella uusista.

Keskustelua on käyty myös aamualkoholin myynnin sallimisesta lähi- ja ruokakaupoissa, toteaa TPN Media.. Yksi rajoitus, jota tällä hetkellä ei kuitenkaan vaadita, on alkoholin myyntikieltojen poistaminen buddhalaisten uskonnollisten juhlapäivien aikana, koska tämä nähdään arkaluonteisena asiana monille konservatiivisille ja uskonnollisille ihmisille eri puolilla Thaimaata, vaikka jotkut erittäin liberaalit hallituksen jäsenet ovat sitä aiemmin ehdottaneet.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.