Thaimaa ansaitsee yli 6.6 miljardia bahtia ulkomaisista elokuvista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaa ansaitsee yli 6.6 miljardia bahtia ulkomaisista elokuvatuotannosta, mikä on uusi ennätys Thaimaan elokuvateollisuudessa.

Matkailu- ja urheiluministeri Sudawan Wangsuphakijkosol jakoi tietoja Thaimaan ennennäkemättömästä määrästä kansainvälisiä elokuvaprojekteja vuonna 2023. Tiedon mukaan Thaimaassa kuvattiin 466 kansainvälistä elokuvaprojektia 40 eri maasta, mikä tuotti arviolta 6.6 miljardia bahtia.

Siitä lähtien, kun Thaimaa alkoi kannustaa elokuvateollisuutta, tämä on suurin kansainvälisten elokuvantekijöiden tuoma tulo. Yhdysvallat oli tärkein ulkomaisten kuvausryhmien lähde, ja 34 tuotantoa ansaitsi yli 3.1 miljardia bahtia.

Hongkong oli toisella sijalla 10 projektilla, jotka toivat 707 miljoonaa bahtia. Seuraavat kolme tärkeintä lähdettä olivat Kiina, Saksa ja Etelä-Korea.

Thaimaan 10 parasta provinssia, joissa on eniten ulkomaisia ​​elokuvia vuonna 2023, olivat:

1. bangkok

2. Chonburi

3. Samut Prakan

4. Pathum Thani

5. Phuket

6. Nonthaburi

7. Chiang Mai

8. Nakhon Pathom

9. Rapu

10. Ratchaburi

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.