Thaimaan hallitus keskustelee alkoholimainonnasta ja myyntiajoista

Kansallinen-

10. tammikuuta 2024 Thaophiphob Limchitrakorn, Bangkokin kansanedustaja Move Forward -puolueesta, ehdotti äskettäisessä parlamentin kokouksessa alkoholituotteiden mainontaa koskevan tiukemman alkoholinvalvontalain uudelleenarviointia.

Alkoholijuomien valvontalakista keskusteltiin kolmesta luonnoksesta, mukaan lukien kaksi julkisen sektorin luonnosta ja Thaophiphob Limchitrakorn, Bangkokin kansanedustaja Move Forward -puolueesta.

Ensimmäinen luonnos, jonka otsikko on mainontaa koskeva 32 artikla ja jota useat alkoholin vastaiset ryhmät tukevat, vahvistaisi nykyisiä sääntöjä ja muuttaisi lakia. kieltää kokonaan alkoholijuomien logoja muistuttavien logojen käyttö virvoitusjuomissa, vedessä ja muissa juomissa. Tämä tarkoittaa, että tiettyjen alkoholittomien juomien, kuten soodan ja veden, mainontaa, jossa on alkoholijuomia muistuttavat logot, pidettäisiin rikkomuksena, Thaophiphob sanoi.

Esimerkiksi, jos tämä lakiesitys hyväksyttäisiin, Chang tai Singha jne. eivät voisi käyttää samaa logoa, jota käytetään alkoholituotteissa alkoholittomissa tuotteissa tapahtumien mainostamiseen tai sponsorointiin.

Thaophiphob ehdotti toisessa luonnoksessa vaihtoehtoa, joka sallii mainonnan, mutta järjen rajoissa. Tavoitteena on vastata tavallisten henkilöiden huolenaiheisiin, joiden pitäisi saada julkaista tai mainostaa olutta ilman vankeutta tai 50,000 XNUMX bahtin sakkoa pelkästään olutkuvan julkaisemisesta. sosiaalisen median.

Nykyinen sakko tavallisten ihmisten alkoholituotteiden mainonnasta on kalliimpi kuin rattijuopumuksesta määrätty sakko, Thaophiphob huomautti. Hän huomautti myös, että jos käsityöoluen kaltaisia ​​alkoholimarkkinoita avataan edelleen, kuten ehdotukset ovat käynnissä, kuinka joku uusista pienistä startupeista voisi kertoa laillisille aikuisille asiakkailleen tuotteistaan, jos he eivät saisi tehdä siitä yhtään postausta.

Thaophiphob Toisessa luonnoksessa ehdotettiin myös alkoholin myyntikiellon poistamista tiettyinä aikoina Thaimaassa. Joissakin maissa myyntiaikojen rajoittaminen ei liity alkoholijuomien valvontaan; se johtaa lisääntyneeseen kulutukseen ja juopumiseen, sanoi Thaophiphob. Esimerkkinä tämä poistaisi erittäin epäsuositun klo 2–5 alkoholin myyntikiellon.

Eduskunnan kokouksessa ei kuitenkaan mainittu mahdollisista alkoholin myyntikiellon poistamisesta uskonnollisina juhlapäivinä, TPN huomautti.

Sallittuaan parlamentin jäsenten ilmaista mielipiteensä, enemmistö suostui alkoholijuomien valvonnan tiukkuuden höllentämiseen. Kokous hyväksyi äänin 257 puolesta, 156 vastaan ​​ja 7 tyhjää, ja päätti lähettää alkoholivalvontalakiluonnoksen takaisin hallitukseen jatkokäsittelyyn 60 päivän kuluessa ennen sen esittämistä toiselle eduskuntaäänestykselle.

Vaikka luonnos on vielä ehdotustilassa, Tämä on hyvä merkki niille, jotka toivovat, että alkoholin mainontaa koskevia sääntöjä löysätään ja alkoholin myyntikielto poistetaan tietyiltä ajoilta.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.