Thaimaan hallitus julkistaa marihuanalakiehdotuksen edistymisen: avoin yleisölle 12. tammikuuta

Marihuana kasvi.

Kansallinen-

Tohtori Tewan Thaneerat, Thaimaan perinteisen ja vaihtoehtoisen lääketieteen osaston (DTTAM) apulaisjohtaja, ilmoitti 10. tammikuuta 2024 marihuanalakiluonnoksen edistymisestä.

Luonnos on käynyt läpi kahdeksan tarkistusta viimeisen kolmen kuukauden aikana, ja se on nyt avoin yleisölle palautetta korostaen sen mahdollisia hyötyjä lääketieteellisessä käytössä ja taloudellisissa panoksissa, tohtori Tewan sanoi.

Lakiehdotus tarjosi mahdollisuuksia marihuanan hyödyntämiseen lääketieteellisiin, terveydellisiin ja taloudellisiin hyötyihin, mikä erottaa sen huumeista. Tiukat määräykset ja lupavaatimukset ovat kuitenkin voimassa väärinkäytön estämiseksi, nimittäin virkistystarkoituksiin, ja vastuullisen kulutuksen varmistamiseksi, tohtori Tewan sanoi.

Julkinen palaute luonnoksesta otetaan virallisesti vastaan ​​12. tammikuuta 2024 alkaen tai virallisilla verkkosivuilla: www.dtam.moph.go.th. Julkisen palautteen määräaika on kuitenkin 23. tammikuuta ennen kuin se esitetään seuraavassa hallituksen kokouksessa jatkokäsittelyä varten.

Useat aktivistiryhmät, kuten Thaimaan kannabiksen tulevaisuuden muovaamisverkosto ja Chokwan Kitty Chopaka, osallistuvat myös aktiivisesti online-keskusteluihin syntyvän lainsäädännön muokkaamiseksi tammikuun 11. päivänä ennen luonnoksen esittämistä virkamiehelle, TPN huomautti.

Lue aktivistiryhmistä, jotka arvostelevat Thaimaan hallitusta uudesta kannabiksen ja hampun valvontalakiehdotuksesta.

Yleisön kannanottojen keräämisen jälkeen käydään lisäkeskusteluja ja mukautuksia ennen lopullisen marihuanalakiesityksen esittämistä hallitukseen. Painopiste on edelleen lääketieteellisten, terveydellisten ja taloudellisten hyötyjen edistämisessä samalla kun puututaan mahdollisiin riskeihin ja varmistetaan yhteensopivuus olemassa olevien lakien kanssa, tohtori Tewan sanoi.

Tohtori Cholnan Srikaew, kansanterveysministeri, selvensi marihuanalakiluonnokseen liittyviä keskeisiä kohtia ja korosti lääketieteellisen asiantuntemuksen tarvetta marihuanan käytön arvioinnissa. Ehdotetun lain tarkoituksena on valvoa marihuanan ja sen uutteiden käyttöä, erityisesti niiden, joiden tetrahydrokannabinoli (THC) on yli 0.2%, lisäsi tohtori Cholnan.

DTTAM:n marihuana- ja hamppulakiluonnoksen mukaan, lakiehdotuksessa linjataan myös marihuanaan ja sen tuotteisiin liittyvän mainonnan ja markkinoinnin rajoituksia. Se kieltää myynnin tietyille ryhmille, kuten alle 20-vuotiaille ja raskaana oleville alaikäisille, ja rajoittaa jakelua määrätyissä paikoissa, kuten julkisilla alueilla, uskonnollisilla paikoilla, oppilaitoksissa ja muissa paikoissa, joista ministeri ilmoittaa komitean suostumuksella.

Tiukat määräykset ulottuvat marihuanan vaikutuksen alaisena ajamisen kieltoon, ja viranomaisille on myönnetty valtuudet tehdä vammaisuustestejä.

Yleisenä tavoitteena on löytää tasapaino marihuanan hyötyjen hyödyntämisen ja kansanterveyden ja turvallisuuden turvaamisen välillä., sanoi kansanterveysministeriö.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, YouTube, Pinterest, Fläppitaulu, Langattai Tumblr

Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.