DDPM vahvistaa toimivan tsunamivaroituksen viallisesta poijusta huolimatta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) on vahvistanut viallisen tsunamin havaitsemispoijun, Station 23461:n, noutamisen Andamaanienmereltä ja vakuuttanut yleisölle, että Thaimaan tsunamivaroitusjärjestelmä on edelleen täysin toimintakunnossa.

Noin 340 kilometriä Phuketista luoteeseen sijaitsevan poijun ongelma tuli ilmi viime vuoden elokuun 3. päivänä. Osasto pyysi Thaimaan kuninkaallisen laivaston apua sen noutamiseen 7. elokuuta. Yhdysvalloista lähetetään parhaillaan korvaavaa poijua, jonka odotetaan saapuvan Thaimaahan maaliskuuhun mennessä, ja asennus on määrä tehdä tämän vuoden marraskuussa.

DDPM korosti, että aseman 23461 käytöstä poistaminen ei heikennä National Disaster Warning Centerin (NDWC) tehokkuutta. NDWC käyttää kattavaa lähestymistapaa, jossa hyödynnetään tietoja useista lähteistä, mukaan lukien kansainväliset maanjäristysten seuranta Intian valtamerellä ja tiedot muista alueen tsunamipoijuista sekä vedenkorkeusmittaukset Intian, Indonesian ja paikallisesti Koh Mangin asemilla. Phang Nga ja Koh Racha Noi Phuketissa.

Tämä integroitu järjestelmä on suunniteltu antamaan oikea-aikaisia ​​tsunamivaroituksia rannikkoalueille, kuten Satunille, Trangille, Krabille, Phang Ngalle, Ranongille ja Phuketille. Tällaisen vankan varoitusjärjestelmän tärkeyttä korosti voimakkaasti vuoden 2004 traaginen tsunami, joka tuhosi Thaimaan länsi- ja etelärannikkoa, mukaan lukien suosittuja matkailukohteita, kuten Phuket, Khao Lak ja Phi Phi Island, mikä johti merkittäviin ihmishenkien menetyksiin ja laajoihin vahinkoihin. infrastruktuuriin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.