Suosituimmat Thaimaan kansalliset tarinat menneeltä viikolta: Kiinan viisumivapaus pysyvästi ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikon maanantaista 1. tammikuuta sunnuntaihin 7. tammikuuta 2024.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!
  1. Siriprakai Worapreecha, Thaimaan nuorten tarkkailu- ja suojeluosaston (DJOP) apulaispääjohtaja, ja Siam Paragon -ammuskelun syyllistyneen 14-vuotiaan pojan vanhemmat vierailivat Galya Rajanagarindran psykiatrisen kuntoutuksen instituutissa suunnittelu.

Päätös pohjimmiltaan luopua nuorten syytteistä on aiheuttanut ristiriitaisia ​​reaktioita verkossa, ja monet ovat huolissaan siitä, että epäilty voidaan vapauttaa ja päästää julkisuuteen, mutta hän on toistaiseksi psykiatrisessa hoidossa. Samaan aikaan Thaimaan lainvalvontaviranomaiset ovat ehdottaneet alaikäisten syytteiden alentamista tämänkaltaisista suurista rikoksista.

2. Hänen kuninkaallinen majesteettinsa kuningas Vajiralongkorn myönsi 8. joulukuuta 00 klo 31 kuninkaallisen siunauksen toivottaakseen tervetulleeksi uuden vuoden 2023 moraalin ja rohkaisun vuoksi thaimaalaisille.

Hänen Majesteettinsa kuningas pyytää kaikkia työskentelemään yhdessä päättäväisesti voittaa kaikki esteet viisaasti ja järkeä.

3. Kun astumme kohti lupaavaa vuotta 2024, on tärkeää olla tietoinen päivämäärästä, jolloin Thaimaan baarit ja viihdepaikat noudattavat sulkemisia ja alkoholin myyntirajoituksia.

"Ei viinapäivinä" on tärkeää muistaa, että baarit, viihdepaikat, Gogot jne. suljetaan ja kaiken alkoholin myynti on kielletty. Myöskään kaupat, ravintolat tai hotellit eivät myy laillisesti alkoholia näinä päivinä.

4. Thaimaa harjoittaa pysyvää viisumivapautta Kiinan kanssa 1. maaliskuuta 2024 alkaen edistääkseen matkailua ja taloutta.

Thaimaan hallituksen hyväksymän pysyvän viisumivapausjärjestelyn Kiinan kanssa, Airports of Thailand (AOT) on valmis tukemaan VISA FREE -politiikkaa.

Kiinalainen uusivuosi on myös pian tulossa!

5. Thaimaan katastrofien ehkäisy- ja lieventämisministeriö (DDPM) raportoi perjantaina (5. tammikuuta) yhteensä 284 kuolemaa, 2,307 2,288 loukkaantumista ja 29 2023 liikenneonnettomuutta uuden vuoden seitsemän päivän aikana (4. joulukuuta 2024 – XNUMX. tammikuuta XNUMX). Seitsemän päivän tieturvallisuuskampanja Thaimaassa.

Thaimaan koeajan osasto raportoi yhteensä 7,864 29 rattijuopumuksesta Thaimaassa seitsemän päivän aikana (2023 – 4) New Years Seven Days Road Safety -kampanjassa.

Tämä oli itse asiassa vähennystä vuodesta toiseen.

Siinä kaikki tällä viikolla

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.