Harvinainen Omuran valas havaittu Phuketissa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Matkustaja on havainnut valkoisen Omura-valaan veneessä 9 kilometriä Phuketin Koh Heystä etelään, ja meribiologit sanoivat, että havainto saattaa olla ensimmäinen kirjattu tästä vaikeasta lajista Thaimaassa ja ehkä jopa maailmanlaajuisesti.

Assoc Prof Thon Thamrongnawasawat, Kasetsartin yliopiston meribiologi, tunnisti valaan sen pään etuosassa olevan yksittäisen harjanteen perusteella, mikä erottaa Omuran valaan Bruda-valaasta.

Omuran valaat, pääasiassa Kaakkois-Aasiassa ja Japanin eteläpuolisissa vesissä esiintyvä laji, ovat harvinainen näky. Thaimaassa niitä nähdään yleisemmin Andamaanienmerellä kuin Thaimaanlahdella. Valkoisen Omura-valaan näkeminen on erityisen harvinaista, ja Assoc Prof Thon ehdottaa, että tällaisen tapahtuman todennäköisyys on noin yksi 10 miljoonasta.

Viranomaiset ilmoittivat myös toisesta äskettäin turistien havainnosta 7-metrisen valkoisen valaan lähellä Phi Phi -saarta. He työskentelevät parhaillaan vahvistaakseen tämän merellisen olennon lajin. Retkiveneitä ja kalastusaluksia kehotetaan olemaan valppaita toimiessaan alueilla, joilla tiedetään olevan Omuran valaita.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.