Saksan presidentti vierailee Thaimaassa tässä kuussa

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier johtaa hallituksen valtuuskuntaa kolmipäiväiselle Thaimaan vierailulle 24. tammikuuta alkaen. Tämä on ensimmäinen Saksan presidentin valtiovierailu maahan sitten Johannes Raun matkan vuonna 2002. Steinmeier , joka on ollut tehtävässä maaliskuusta 2017 lähtien, liittyy hänen vaimonsa Elke Büdenbender.

Pääministeri Srettha Thavisinin kutsusta tehdyn vierailun tavoitteena on vahvistaa Thaimaan ja Saksan kahdenvälisiä suhteita. Keskeinen osa asialistaa on Thaimaan pääministerin tapaaminen hallitustalolla 25. tammikuuta, jossa johtajat valvovat rautatiejärjestelmään ja tieteelliseen yhteistyöhön liittyvien sopimusten allekirjoittamista.

Suunnitelmissa on myös illallinen hallituksen talossa, jonka isännöi Srettha Steinmeierin, hänen puolisonsa ja saksalaisen valtuuskunnan kunniaksi. Tätä seuraa yleisö Heidän Majesteettiensa kuninkaan ja kuningattaren kanssa Dusit Palacessa.

Sretthan tavoitteena tällä vierailulla on nostaa Thaimaan ja Saksan suhteet strategiseksi kumppanuussuhteeksi keskittyen poliittiseen yhteistyöhön, kauppaan, investointeihin, energiaan, turvallisuuteen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Steinmeierin aikataulu Thaimaassa sisältää kierroksen Mercedes-Benzin tehtaalla Samut Prakanin maakunnassa ja vierailun Sirindhorn Damin kelluvalla aurinkovoimalla, jonka Thaimaan sähköntuotantoviranomainen (EGAT) esittelee maailman suurimpana vesivoimalla kelluvana aurinkohybridiprojektina. . Inclusive Sustainable Rice Landscape Project, Pha Taemin kansallispuisto koillisessa ja Bangkokin nykytaiteen museo ovat myös hänen matkallaan.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.