Armeijan komentaja kiistää perinteisiin pukeutumiseen liittyvät oikeudelliset toimet

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) - Armeijan alueen neljännen komentaja kenraaliluutnantti Santi Sakuntanak on hylännyt väitteet, joiden mukaan etelän nuoria vastaan ​​ryhdytään oikeustoimiin perinteisten malaijilaisten pukujen käyttämisestä kulttuurimessuilla, ja selvensi, että henkilöt on sen sijaan kutsuttu haasteeseen heidän osallistumisestaan ​​separatismiin liittyviin toimiin. .

Aiheesta keskusteltuaan kenraaliluutnantti Santi korosti Thaimaan viranomaisten tukea kulttuuri-ilmaisulle viitaten aiempaan messuun, jossa perinteinen malaijilainen pukukilpailu järjestettiin ilman vastustusta. Hän vaati, että asiaa koskevan väärän tiedon leviäminen lopetetaan.

Kenraaliluutnantti Pramote Promin, 4. alueen armeijan tiedottaja, huomautti, että tietyt ryhmät olivat kuitenkin käyttäneet malaijilaisen kulttuurimessuja väärin omiin asialistoihinsa. Tämä sisälsi separatismiin kannustavaa runoutta ja separatistiryhmiin liittyvien lippujen näyttämistä.

Viranomaiset ovat vahvistaneet, että ryhmää vastaan ​​nostetut oikeustoimet eivät liity heidän vaatteiden valintaan. Sen sijaan kutsut on sidottu aikaisempaan toimintaan. He vakuuttivat, että jokaista henkilöä kohdeltiin oikeudenmukaisesti ja että syytteitä ei nosteta, ellei heidän osoiteta syyllistyneen rikokseen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.