Thaimaa raportoi yhteensä 256 kuolemantapauksesta uudenvuoden kuuden päivän seitsemän päivän liikenneturvallisuuskampanjassa

Thaimaa -

Thaimaan katastrofien ehkäisy- ja lieventämisministeriö (DDPM) raportoi torstaina (4. tammikuuta), yhteensä 256 kuolemaa, 2,106 2,083 loukkaantumista ja 29 2023 liikenneonnettomuutta uuden vuoden kuuden päivän aikana (3. joulukuuta 2024 - 29. tammikuuta 2023). Seven Days Road Safety -kampanja Thaimaassa (4–2024).

Eniten liikenneonnettomuuksia ja loukkaantumisia kuuden päivän aikana (29 – 2023) sattui Kanchanaburissa (3 kertaa, 2024 loukkaantumista). Eniten kuolleita oli Bangkokissa (77 kuolemaa).

DDPM raportoi kampanjan kuudentena päivänä (3. tammikuuta), että 35 liikenneonnettomuudessa kuoli 250 ja loukkaantui 239 henkilöä.

Onnettomuudet johtuivat pääosin ylinopeudesta (37.66 %). Neljätoista prosenttia oli rattijuopumuksiin liittyviä.

Suurin osa onnettomuuksista johtui moottoripyöristä (84.07 %). 3 prosenttia liikenneonnettomuuksista sattui eniten valtateillä. Suurin osa onnettomuuksista tapahtui kello 01 välisenä aikana. klo 4 asti (00 %).

Eniten onnettomuuksia ja loukkaantumisia sattui Phra Nakhon Si Ayutthayassa (11 kertaa, 15 loukkaantumista). Provinssi, jossa kuoli eniten, oli Nakhon Pathom (3 kuolemaa).

Thaimaa raportoi yhteensä 212 kuolemantapausta uudenvuoden viiden päivän aikana Seitsemän päivän liikenneturvallisuuskampanjassa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.