Brittimies pidätettiin aseen ja ammusten kanssa Phuketissa

Phuket -

Brittimies pidätettiin aseella ja luoteilla Wichitissä sen jälkeen, kun hän oli riidellyt miehen kanssa, jota hän kutsui "ystäväksi" Tuk Tuk -taksissa Kamalassa.

Kamalan poliisipäällikkö eversti Somsak Thongkleang kertoi Phuket Expressille, että tiistai-iltana (2. tammikuuta) Kamalan poliisi ja Royal Phuket Immigration pidättivät miehen, joka tunnistettiin vain Mr. Bryantiksi, 39, Britannian kansalainen.

Häneltä takavarikoitiin 9 mm:n Sig Sauer -käsiase, jossa oli 50 luotia. Hänet vietiin Kamalan poliisiasemalle syytteeseen ampuma-aseen ja ammusten hallussapidosta ilman laillista lupaa sekä aseen kantamisesta julkisella paikalla ilman laillista lupaa.

Pidätys tapahtui uudenvuoden yönä (1. tammikuutast) Kamalan poliisi sai ilmoituksen tuntemattomalta Tuk Tuk -taksin kuljettajalta, että ulkomaalaisella matkustajalla oli ase. Taksilla oli kaksi ulkomaalaista matkustajaa Patongista Kamalaan. Kaksi miestä alkoivat riidellä Tuk Tuk -taksissa määrittelemättömästä asiasta, joka kärjistyi, ja herra Brant väitti otti aseen esiin ja löi sen tylppää päätä toisen kasvoihin ollessaan Soi Paradise 1:ssä, Kamalassa. Poliisi löysi luodinpatruunan paikalta ja poliisi tunnisti myöhemmin epäillyn.

Poliisi havaitsi, että herra Bryant muutti Kamalasta Wichitiin, missä hänet pidätettiin tapahtuman jälkeen. Hän kertoi poliisille, että hän oli humalassa ja riiteli ystävänsä kanssa, jonka hän tapasi Patong Beachillä. Ystävän nimeä ei kerrottu tiedotusvälineille. Bryant heitti aseen ja luoteja lähellä Mueang Chao Fa -laguunia Chao Fa West Roadilla Wichitissä. Bryant väitti lainanneensa aseen thaimaalaiselta henkilöltä Patong Beachillä itsesuojelua varten, mutta tämän henkilön henkilöllisyyttä ei myöskään kerrottu tiedotusvälineille. Oli myös epäselvää, miksi "turisti" tarvitsisi aseen suojelemiseksi Thaimaassa.

Phuket Immigration kertoi Phuket Expressille, että viime vuonna Bryant saapui Thaimaahan kolme kertaa Suvarnabhumin lentokentän kautta ja pysyi Phuketissa. Hänen Instagram-viestinsä näyttävät esittelevän hänen ylellistä elämäntapaansa henkilökohtaisella lentokoneella, joka matkustaa moniin maihin.

Hänen nykyinen viisuminsa on kolmen kuukauden turistiviisumi. Viranomaiset kuitenkin tutkivat, mitä hän teki Phuketissa ja miksi hänen pitää kantaa asetta, jos hän on vain turisti. Maahanmuuttoviranomaiset eivät heti kommentoineet, peruutettaisiinko Bryantin viisumi ja hänet mustalle listalle tai karkotettaisiin hänen oikeusjuttujensa johdosta, ja vain sanoivat jatkavansa Mr. Bryantin ja mahdollisten yhteyksien laittomiin yrityksiin tai hankkeisiin tutkimista.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.