Thaimaan matkailuministeri paljastaa vuoden 2023 ulkomaiset turistiluvut korostaen uudenvuoden tuloa

kansallinen-

2. tammikuuta 2024 Sudawan Wangsuphakijkosol, Thaimaan matkailu- ja urheiluministeri, julkisti tilastot ulkomaisista matkailijoista, jotka vierailivat Thaimaassa vuonna 2023, yli 28 miljoonalla henkilöllä, jotka tuottivat yli 1.2 biljoonaa bahtia.

Viisi parasta maata olivat Malesia (4,563,020 3,519,735 1,658,688 turistia), Kiina (1,626,720 1,481,878 XNUMX turistia), Etelä-Korea (XNUMX XNUMX XNUMX turistia), Intia (XNUMX XNUMX XNUMX turistia) ja Venäjä (XNUMX XNUMX XNUMX turistia).


Joulukuun 2023 viimeisellä viikolla tilastot osoittivat ulkomaisten matkailijoiden määrän vähentyneen 0.9 % edelliseen viikkoon verrattuna, sillä turistiryhmä erityisesti Aasiassa hidasti kansainvälistä matkustamista 30 alkaen.

Tilastot osoittivat kuitenkin, että turistien määrä lisääntyi muilla alueilla uudenvuoden juhlien ja talvilomien aikana. Tämän seurauksena Thaimaassa vieraili viime viikolla yli 789,643 7,165 turistia, mikä väheni XNUMX XNUMX turistilla edelliseen viikkoon verrattuna.

Lisäksi venäläisten matkailijoiden määrä kasvoi 12.84 % ja kiinalaisten matkailijoiden määrä 4.95 % edelliseen viikkoon verrattuna. Malesialaisten, korealaisten ja intialaisten matkailijoiden määrä laski 18.59 %, 10.52 % ja 3.60 % edelliseen viikkoon verrattuna.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.