19-vuotinen muistotilaisuus pidettiin Tsunamin muistomuurilla Phuketissa

Phuket -

Vuotuiset uskonnolliset seremoniat pidettiin Tsunami Memorial Wallilla Maikhaossa 19.th Phuketin tapaninpäivätsunamin 2004 uhrien muistovuosi.

Kolme uskonnollista seremoniaa, jotka olivat kristinusko, buddhalaisuus ja islam, pidettiin eilen aamulla (26. joulukuutath) Tsunamin muistomuurilla Mai Khaossa, Thalangissa, muistoksi Phuketin saarella ja läheisissä provinsseissa tapahtuneen traagisen tsunamin 19 vuoden kulusta.

Uskonnollisten seremonioiden lisäksi seremoniapaikalle pystytettiin 45 maan kansallisliput, joiden kansa oli uhrien joukossa. Osallistujat seisoivat paikallaan minuutin ajan muistellakseen uhreja. Seinille asetettiin kukkia tapauksen aikana kadonneiden muistoksi.

Thaimaassa Thaimaan hallituksen virallisesti julkaisemat luvut ilmoittivat, että 5,078 8,457 vahvistettua kuollutta, 3,716 XNUMX loukkaantunutta ja XNUMX XNUMX kateissa oletettua kuollutta, jotka kaikki menehtyivät tsunamissa. Epäviralliset luvut merkitsevät kadonneiden huomattavasti korkeampia ja muistomerkit niille ovat yleisiä tuhoalueilla.

Jopa nyt, monia vuosia myöhemmin, sadat thaimaalaiset tsunamin uhrit ovat jääneet tunnistamattomiksi huolimatta katastrofin uhrien tunnistusyksikön rikoslääketieteellisten ryhmien suurista ponnisteluista.

Monet Andamaanien rannikkoprovinssit kunnioittivat 26. joulukuuta vuoden 2004 Intian valtameren tsunamin uhreja.

Me täällä The Phuket Expressissä esitämme surunvalittelut uhrien eloonjääneille ja perheenjäsenille ja muistamme tänään kaikkia niitä, joiden elämään tämä katastrofi vaikutti traagisesti ja joka on vielä XNUMX vuotta myöhemminkin tuoreessa mielessä.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.