Thaimaan sairaaloita varoitettiin ilmansaasteiden terveyskriisistä

LEHDISTÖTIEDOTE:

(NNT) – Thaimaan julkisia sairaaloita on ohjeistettu varautumaan hengitysvaikeuksien odotettavissa olevaan lisääntymiseen, ja ilmansaasteiden odotetaan nousevan tulevina viikkoina. Kansanterveysministeriö antoi direktiivin vastauksena erittäin hienojen PM2.5-hiukkasten pitoisuuksien nousuun useilla Bangkokin alueilla, mukaan lukien Lat Krabang, Thon Buri, Bang Na ja muut, joissa pitoisuudet ylittivät 37.5 mikrogrammaa kuutiometriä kohden. Sunnuntai (24.).

Kansanterveysministeri Opas Karnkawinpong sanoi, että Kiinasta tulevan korkeapainejärjestelmän odotetaan aiheuttavan saasteiden kerääntymisen Suur-Bangkokin, Keskitasangon, pohjoisen ja koillisen ylle. Provinsseja, joihin vaikutus todennäköisesti vaikuttaa, kuuluvat Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Lampang, Udon Thani, Sakon Nakhon ja muut.

Kansanterveysministeriön alaisuudessa olevia sairaaloita pyydetään varautumaan lisääntyneisiin potilaiden vastaanottoihin ilmansaasteisiin liittyvien terveysongelmien vuoksi. Ministeriö vauhdittaa telelääketieteen palvelujen käyttöönottoa haavoittuvien ryhmien, kuten lasten, raskaana olevien naisten, vanhusten, kroonisista sairauksista kärsivien ja ulkotyöntekijöiden auttamiseksi. Ilmansaasteiden tiedetään aiheuttavan hengitystiesairauksia, sydän- ja verisuoniongelmia, sidekalvotulehdusta ja iho-ongelmia.

Ministeriö on myös perustanut kansanterveyden hätäkeskukset Phitsanulokiin, Nonthaburiin, Sing Buriin ja Samut Sakhoniin parantamaan terveydenhuollon saatavuutta tänä aikana. Näillä toimenpiteillä pyritään lieventämään maan huonontuvan ilmanlaadun terveysvaikutuksia.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.