Sisäministeriö harkitsee yöelämän aukioloaikojen pidentämistä muissa provinsseissa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan sisäministeriö on toistanut tarpeen arvioida pilottialueet, jotka sallivat viihdepaikkojen pysymisen auki kello 4 asti ennen kuin harkitaan laajentamista muihin provinsseihin tai aukioloaikojen pidentämistä uudenvuoden festivaalin aikana.

Varapääministeri ja sisäministeri Anutin Charnvirakul sanoi, että lisäarviointia tarvitaan, jotta voidaan päättää, pidennetäänkö alkoholimyynnin aukioloaikoja. Tällä hetkellä toimiluvan saaneet pubit voivat olla avoinna klo 4 asti, mutta alkoholin myynti on rajoitettu puoleenyöhön alkoholivalvontalain mukaan.

Lisäksi ministeri Anutin kertoi keskustelevansa pääministerin kanssa mahdollisuudesta lisätä yöelämän paikkojen pidennettyjen aukioloaikojen määrää uudenvuoden festivaalin aikana. Hän korosti, että aukioloaikojen pidentäminen edellyttää koordinointia muiden virastojen, kuten paikallisen poliisin ja huumevalvontaviraston kanssa.

Sisäministeri puhui myös luvattomasta myöhäisillan viihdepaikkojen toiminnasta määrättyjen alueiden ulkopuolella, erityisesti Maha Sarakhamin maakunnassa. Hän korosti, että jos tapahtumapaikat toimivat sallittujen vyöhykkeiden ulkopuolella ja myyvät alkoholia sovitun ajan yli, ne joutuvat oikeustoimiin. Hän vakuutti, että olemassa olevat lait riittävät järjestyksen ylläpitämiseen, kunhan kaikki noudattavat ja ottavat vastuun.

Kysyttäessä tämän politiikan arvioinnin ajoituksesta, Anutin vastasi, että se tehdään mahdollisimman pian ja ehdotti yhden vuoden ajanjaksoa. Hän selitti, että kaikki uusien lakien muutokset tai täytäntöönpano toteutetaan, jos ne katsotaan hyödyllisiksi ja hallittavissa oleviksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.