Thaimaan hallitus muistuttaa sairaaloita, etteivät ne voi kieltäytyä hätäpotilaista, mukaan lukien ulkomaiset turistit

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kansallinen ensiapulääketieteen instituutti (NIEMS) on vahvistanut valmiutensa käsitellä uudenvuoden festivaalin aikana odotettavissa olevaa onnettomuuksien lisääntymistä. Organisaatio on jo järjestänyt ensihoitoryhmille harjoituksia valmiuden varmistamiseksi.

 

Instituutti sanoi, että merkittävä painopiste tässä asiassa on UCEP-järjestelmässä (Universal Coverage for Emergency Patients). Järjestelmä on suunniteltu suojaamaan hätäpotilaita kriittisissä olosuhteissa.

 

UCEP:n mukaan potilaita on hoidettava lähimmässä sairaalassa ilman kustannuksia ensimmäisten 72 tunnin aikana, kunnes he ovat poissa vaarasta ja voidaan siirtää turvallisesti. Kriteereitä hätätilanteessa ovat tajuttomuus, sydämenpysähdys, raajojen heikkous, äkilliset poikkeavuudet, vakavat henkeä uhkaavat fyysiset ja aivovammat sekä hengitykseen tai verenkiertoon vaikuttavat olosuhteet.
Ei-kriittisissä hätätilanteissa potilaita kehotetaan ottamaan yhteyttä oikeutettujen sairaaloidensa kanssa tai käyttämään vakuutustaan ​​ensin.

 

On ollut tapauksia, joissa sairaalat ovat hylänneet potilaita vetoamalla sellaisiin syihin kuin kapasiteetin ylittäminen. NIEMS kuitenkin korostaa, että lain mukaan sairaaloiden on ensin otettava potilaat vastaan ​​kysymättä heidän oikeuksiaan tai taloudellista asemaansa.

 

Ulkomaisten matkailijoiden tapauksessa instituutti jakaa asian kahteen osaan: ulkomaalaiset voivat saada hoitoa missä tahansa sairaalassa hätätilanteesta riippumatta. Kriittisissä hätätilanteissa sairaalat perivät kuitenkin kulut ulkomaisen potilaan olemassa olevista varoista, kuten henki-, sairaus- tai matkavakuutuksesta. Kun potilas on toimitettu sairaalaan, hoitoa ei voida kieltää.

Kansanterveysministeriön alainen NIEMS on keskeisessä asemassa ensiapupalveluiden (EMS) kehittämisessä ja hallinnassa valtakunnallisesti. Organisaatio keskittyy integroimaan EMS osaksi yleistä terveydenhuoltojärjestelmää osana Thaimaan kansallista kehityssuunnitelmaa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.