Thaimaa edistää saumatonta matkailua naapurimaiden kanssa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministeri Srettha Thavisin on ilmoittanut suunnitelmistaan ​​kehittää saumatonta matkailua Thaimaan, Vietnamin, Laosin ja Kambodžan välillä Japanin ja ASEANin yhteistyön 50-vuotisjuhlavuotta vietävän Tokion huippukokouksen yhteydessä pidetyn kolmen maan johtajien tapaamisen jälkeen.

 

Keskustelussaan Vietnamin presidentin Vo Van Thuongin kanssa johtajat sopivat hallituksen kokousten jatkamisesta Vietnamin ehdottaessa ensimmäisen kokouksen isännöimistä ensi vuoden toukokuussa. Yksi keskeinen aihe on riisin hinnoittelustrategiat viljelijöiden tulojen lisäämiseksi. Võ ehdotti yhteistyötä saumattoman matkailun edistämiseksi Thaimaassa, Vietnamissa, Laosissa ja Kambodžassa, jolloin turistit voivat matkustaa näiden maiden välillä ilman erillisiä viisumeja.

 

Srettha tapasi myös Kambodžan pääministerin Hun Manetin ja keskusteli Thaimaan konsulaatin perustamisesta Siem Reapiin tukemaan Angkor Watin temppelikompleksissa vierailevien turistien kasvavaa määrää.

Keskusteluissa Indonesian presidentin Joko Widodon kanssa Srettha vahvisti Indonesian ostaneen 2 miljoonaa tonnia thaimaalaista riisiä. Tämä riisin viennin kasvu johtuu kuivuudesta ja El Niño -ilmiöstä. Widodo on sitoutunut lähettämään virkamiehiä tapaamaan Thaimaan maatalous- ja osuuskuntaministerin kapteeni Thamanat Prompow'n ensi vuonna keskustelemaan tulevasta kaupasta ja yhteistyöstä maiden välillä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.