Uutta vakuutusta ehdotetaan parantamaan Thaimaan matkailun turvallisuutta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus jättää 300 bahtin matkailumaksun sivuun ja keskittyy kattavaan ulkomaalaisten matkailijoiden vakuutussuunnitelmaan, jossa käsitellään turvallisuusnäkökohtia. Matkailu- ja urheiluministeriön ehdottama suunnitelma sisältää jopa 500,000 1 bahtia vammojen ja miljoona bahtia tapaturmakuolemien varalta.

Pääministeri Srettha Thavisin on antanut ministeriölle tehtäväksi luoda kaikille matkailijoille kattava vakuutus, jonka tarkoituksena on vahvistaa Thaimaan mainetta turvallisena matkakohteena. Hallituksen uusi lähestymistapa korvaa aiemman maksuehdotuksen ja sen odotetaan sisältävän suuremman budjetin kuin alun perin ehdotettiin 50 miljoonaa bahtia.

Tämä aloite on seurausta turisteille aiemmin tapaturmakorvauksia myöntäneen ulkomaisten matkailijoiden tukirahaston lakkauttamisesta. Pääministeri on myös korostanut matkailu- ja urheiluministeriön sekä kansanterveysministeriön välisen yhteistyön tarvetta sekä Thaimaan kuninkaallisen poliisin lisääntynyttä valvontaa maahanmuutto- ja turistipoliisin suhteen.

Kaskovakuutuksen tarjoamista pidetään tärkeänä askeleena matkailijoiden luottamuksen lisäämisessä, erityisesti viimeaikaisten turvallisuusasioita korostavien tapausten jälkeen. Thaimaan hotelliliiton puheenjohtaja Marisa Sukosol Nunbhakdi on ilmaissut tukensa suunnitelmalle ja korostanut tarvetta avoimeen viestintään eri lääketieteellisten skenaarioiden korvausyksityiskohdista.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.